Gazdasági karon kínai nyelv tanulása? Megéri belevágni?
Teljesen alapoktól kezdődne a kínai, mellé kell egy felsőfokú angoltudás (külföldi egyetem).
Megéri kínait tanulni szerintetek? A munkavállaltatóknak mennyire "megnyerő", ha valaki tud ezen a nyelven angol mellé?
Nyerő pont az önéletrajzodban. Pláne, hogy Kína gazdasága kezdi behálózni Európát így valamilyen szinten egy vezetői pozícióban nélkülözhetetlen a kínai szerintem (a közeljövőben). Persze függ attól is, hogy te majd a késöbbi életedben mennyire akarsz kínaiakkal üzletelni.
Egyébként én is tanulom tanultam és valamilyen szinten elkezdett kifizetődni. Pláne, hogy a szakmai gyakorlatomat Kínában csinálom jelen pillanatban és én is gazdasági menedzsmentet tanultam/tanulok külföldön.
1-es vagyok.
Nem kell tartani tőle, az elején elő se fog kerülni, a beszéd lesz a lényeg illetve a szókincsed. Maguk a kínaiak se a karakterek írásával kezdenek hanem a beszéddel, és ők is használnak abc-t mint mi. Utána tanulják meg a karaktereket, vagy ezzel párhuzamosan. Majd a tanár mondani fogja, hogy meg mint érdemes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!