Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Gazdasági karon kínai nyelv...

Gazdasági karon kínai nyelv tanulása? Megéri belevágni?

Figyelt kérdés

Teljesen alapoktól kezdődne a kínai, mellé kell egy felsőfokú angoltudás (külföldi egyetem).

Megéri kínait tanulni szerintetek? A munkavállaltatóknak mennyire "megnyerő", ha valaki tud ezen a nyelven angol mellé?

2018. ápr. 22. 15:08
 1/5 anonim ***** válasza:

Nyerő pont az önéletrajzodban. Pláne, hogy Kína gazdasága kezdi behálózni Európát így valamilyen szinten egy vezetői pozícióban nélkülözhetetlen a kínai szerintem (a közeljövőben). Persze függ attól is, hogy te majd a késöbbi életedben mennyire akarsz kínaiakkal üzletelni.

Egyébként én is tanulom tanultam és valamilyen szinten elkezdett kifizetődni. Pláne, hogy a szakmai gyakorlatomat Kínában csinálom jelen pillanatban és én is gazdasági menedzsmentet tanultam/tanulok külföldön.

2018. ápr. 23. 04:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen, megéri. Egyrészt mindig megéri másik nyelvet tanulni, másrészt a kínai nyelvvel tényleg sok lehetőség van, van egy csomó ösztöndíj is Kínába. Meg a kínai nyelv amúgy is érdekes, legalább próbáld ki, annyival is többet láttál a világból.
2018. ápr. 30. 15:09
 3/5 A kérdező kommentje:
Koszonom, mentek a zoldek :) ha minden igaz, akkor az lesz megjelolve fo celkent, csak az irastol elegge tartok mar most
2018. ápr. 30. 23:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem tartani kell tőle, meg kell tanulni. Miután elkezded látni benne a logikát, sokkal könnyebb lesz. Have fun
2018. máj. 1. 00:42
 5/5 anonim ***** válasza:

1-es vagyok.

Nem kell tartani tőle, az elején elő se fog kerülni, a beszéd lesz a lényeg illetve a szókincsed. Maguk a kínaiak se a karakterek írásával kezdenek hanem a beszéddel, és ők is használnak abc-t mint mi. Utána tanulják meg a karaktereket, vagy ezzel párhuzamosan. Majd a tanár mondani fogja, hogy meg mint érdemes!

2018. máj. 2. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!