Hol olvashatok arról, hogy külföldön milyenek az érettségi módszerek?
Az Amerikai Egyesült Államokban SAT, vagy ACT vizsga van, az előbbi maximum elérhető pontszáma 1600, az utóbbié 36.
Szóbeli, ha jól tudom, nincs, viszont ott a felsőoktatási intézményekbe, az úgynevezett "college"-okba való bejutáshoz már kell motivációs levél, illetve intézménytől függően interjú.
Főleg a SAT vizsgáról tudok mesélni, annak is több része van, az un. SAT 1 és a SAT 2, illetve most újítottak nem rég, így ha régebben tájékozódtál erről, jobb újra utánna nézni, sok minden változott. (PL: A régebbi pontozás nem 400-1600, hanem 600-2400-ig volt). Mivel én is azt készülök tenni, így arról tudok mesélni, illetve egy kicsit az ACT-ről is. Ha érdekel bővebben, írj!
A francia érettségit nem ismerem, de oda a magyart is át lehet konvertálni, ha jól tudom, a felsőoktatási jelentkezése pedig hasonlít a magyar középiskolai felvételik rendszeréhez.
#1 vagyok,
Okés, te tudod! Ha mégis érdekel az U.S.A. felsőoktatási rendszere szólj!
Meg persze attól is függ hányadikos vagy...
Én harmadikos leszek, most fogok majd nyáron SAT és TOEFL-IBT teszteket írni gyakorlásból...
Amitől tartok az a SAT Subject, avagy SAT II lesz, az nehezebb, mint a SAT I.
ACT-t azt kevésbé ajánlom, a SAT-et több helyen fogadják el, de persze ez iskolától függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!