Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Magyar érettségivel lehet...

Magyar érettségivel lehet külföldön tanulni?

Figyelt kérdés
Jövöre fogok érettségizni, és szeretnék külföldi egyetemre menni továbbtanulni. Nem tudom, hogy ez egy magyar érettségivel, és egy felsőfokú angol nyelvvizsgával lehetséges-e? A tanulmányi eredményeim nagyon jók, csak azzal van gondom, hogy nem kell-e egy külföldi egyetemre más fajta érettségi, vagy vizsga? Ha igen ezeket hogy tehetném le?

2018. febr. 3. 15:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az érettségidet az Európai Unió minden tagállamában elfogadják érettséginek. De hogy az adott egyetem milyen egyéb követelményeket támaszt, annak neked kell utánanézned. Magyarországon sem elég az érettségi.
2018. febr. 3. 15:48
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Azt ajánlom, hogy nézz ki egy célországot és pár egyetemet és azokon nézd meg a követelményeket.
2018. febr. 3. 20:25
 3/3 anonim ***** válasza:
Tudomásom szerint nem, legalábbis nekem a dán egyetememre jelentkezéskor nem volt semmi probléma a magyar érettségimmel. A nyelvvizsgád is rendben kell, hogy legyen, ha ott elfogadják azt a fajtát. Én is azt tudom mondani, előbb nézz ki egy konkrét országot, majd ott már tudod őket is kérdezni.
2018. febr. 4. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!