Van lehetosegem Del-Afrikaban tanulni szerintetek erdemes?
"az őshonos fehéreket kiszorítják a feketék"
...
Hármas, lehet viccesen hangzott ez az előző de igaz.
Jártam Fokvárosban többször is, rengeteg nép él együtt.
Ott a 16. században hollandok alapítottak várost, akik ma már afrikaans-nak vallják magukat és a nyelvet is. Később persze jöttek az angolok is, illetve a környék fekete lakosai is beszivárogtak a városba a jobb megélhetés miatt.
Fokváros nagyon európai arcot mutat éppen ezért, de ma már egyre több fekete vándorol a városba, manapság leginkább a közép-afrikai országokból.
A közbiztonságra ott nagyon figyelnek, sokkal jobban mint Johannesburgban. Ismertem egy egyetemistát, két éve októberben még nem kezdődött meg a tanítás mert tüntetések voltak a nyugdíjrendszer miatt.
Szerintem az országnak elég rossz hírneve van a bűncselekmények miatt, aminek van igazságalapja, de Fokváros azért nem olyan vészes - egyes kerületeket leszámítva.
A belvárosban rengetek rendőr és parkolóőr vigyáz a rendre és a fosztogatókat akadályozzák meg.
Viszont mindig biztonságban éreztem magam, bár buszra sosem ültem mert a menetrendek és az útvonalak kiszámíthatatlanok. De autóval egész jól lehet közlekedni.
A környék viszont lenyűgöző. A város, az egész félsziget, az Asztal-hegy és a két óceán találkozása egyszerűen mesés.
Összességében én amúgy nem laknék ott, nem telepednék le. De ha lenne lehetőségem néhány hónapra, esetleg egy évig ott lenni, akkor mennék szívesen mert nagyon sokat ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!