16 éves vagyok szeretnék kiköltözni apámhoz Angliába. Hogy?
Nem értem, hogy ezt miért itt kérdezed meg.
Édesapád nem tud utánajárni ennek?
Nem hiszem, hogy nagyon nehéz lenne...
10. osztályos vagy, ami azt jelenti, hogy Angliában 11. osztályba tennének be. Ami azt jelenti, hogy idén kéne érettségizned. (Legalábbis ahhoz hasnonló..)
GCSE-nek hívják. Az itt szerzett jegyek fontosak, mert ezek szerint vesznek fel College-ba. Érdemes level BTEC 3 szakot, vagy A level-t választanod majd College-ban, szóval ott 2 év után kapsz egy level 3 diplomát, vagy A level végzettséget. Ezek pedig nélkülözhetetlenek lesznek egyetemi továbbtanulásra.
Ha kell még valami infó, akkor írj nyugodtan privátot.
Ha jól tudom, szülő kérésére be tudnának tenni téged idén 10. osztályba is, szóval jövőre írnád a GCSE-t. Bár most már elég késő van csatlakozni, mert ha jól tudom hamarosan kezdődnek a vizsgák. De ha Magyarországon ugyanúgy jártál suliba és tudsz angolul, nem hiszem hogy probléma lenne a számodra.
Vagy szeptemberre mész ki, és College-ban kezdesz eleve. Viszont valószínű ott kell letenned az erettségit, és mellette csinálnod kell egy level 1-2 szakma félét. Bár ezzel az egésszel legalább 1, de akár 2 évet fecsérelsz, mert korodnak megfelelően level 3-on kéne majd tanulnod szeptembertől. (De nincs jegyed miszerint betehetnének oda...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!