Japánba vagy koreába egyetemre ösztöndíj?
Valaki tudna nekem ezekről információkat mondani? Főleg az alapképzés érdekelne.
Milyen szakokon lehet?
Minden érdekel ami ezzel kapcsolatos.
Csak az erasmus?:/ ezt sajnálom
De azért köszönöm a választ^^
Várom a további válaszokat hátha valaki tud többet is:)
Van alapképzésre ösztöndíj Japánba, de úgy tudom, továbbra is évente csak egy magyar személynek, és rengeteg rá a jelentkező.
Monbukagakusho (röviden Monbusho), avagy MEXT ösztöndíj a neve.
Itt szerintem jól össze van szedve magyarul:
Nem szakirány van, csak kart választhatsz: bölcsész vagy természettudomány, attól függ majd, hogy mikből kell vizsgáznod.
Az Erasmus csak EU-s országokra vonatkozik.
(Illetve ennek keretében vannak még norvég, svájci meg néhány ex szovjet országba lehetőségek pl Kazakhsztán.)
A legtöbb ilyen ösztöndíj koreai vagy japán nyelvszakot indító intézményekben elérhető. Nagy ritkán hirdetnek meg természettudományos képzéseknél is, de ezeket a magyar pályázatfigyelő meg egyetemi oldalakon nem látni.De ezek is csak pár hónaposak.
A koreai tanulásról már sok sok kérdést felkerült itt, és röviden csak annyit, hogy kb esélytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!