Érettségi után szeretnék egyből külföldi egyetemre menni. (Franciaország) Hogyan?
Franciaországban szeretnék egyetemre járni, azonban nincs pénzem se nekem, sem a családomnak a tandíjra. A nyelvtudással és a tanulmányi átlaggal nincsen gond, de nem tudom, hogy tanulhatok-e egy ottani egyetemen ösztöndíjasként. Tud erről valaki valamit?
Tudom, hogy sokan azt mondanák, hogy menjek magyar egyetemre, és második évtől jelentkezzek Erasmusra. Azonban voltam nyílt napon az ELTE-n, és egyáltalán nem tetszett az a szak, amire amúgy jelentkeznék, más egyetemen pedig kevésbé színvonalas ez a szak (tudomásom szerint). De tegyük fel, hogy kibírom azt a két félévet Pesten, és 2. évtől megyek Erasmusra. Az csak két félévre szól maximum, utána jöhetek haza megint, és a vizsgáim nagy részét is itthon kéne megcsinálnom, stb... Én viszont nem akarnék visszajönni, mert nem akarok Magyarországon tanulni/lakni.
Nincs másik választás? Tanácstalan vagyok.
Ha van nyelvtudásod, akkor kiguglizhatsz magadnak egy ösztöndíjat... bár nem hiszem, hogy van ilyen kelet-európaiaknak.Az egykori gyarmatokról jövőket szívesebben fogadják.
Milyen szakról van szó ?
Franciaországban az állami egyetemeken nem szokás tandíjat kérni, viszont a megélhetésed magadnak kell biztosítani, ami tekintve az ottani munkanélküliséget, szerintem a lehetetlen kategória. Franciaország nem az ideális letelepedési hely bevándorlóknak <-> "mert nem akarok Magyarországon tanulni/lakni."
Én most nyáron megyek au pair-kedni.
A fizetés nem sok, 85 Euro/hét, tehát abból nem fogsz annyit félre rakni, h egyetem alatt megélj belőle. Javaslom a hajózást, az egész szépen fizet, az egészet félre tudod rakni.
Azt nem tudok, h a kollégiumokért mennyit kell fizetni, valószínűleg kevesebb, mint a lakásbérlés, de szerintem muszáj előtte dolgoznod, h legyen vésztartalékod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!