Kedves Válaszolók! Nemrégiben felvételt nyertem mesterképzésre egy angliai egyetemre. A tandíj azonban milliós nagyságrendű, sajnos nagyon megterhelő pénzösszeg. Honnan tudnék támogatást nyerni?
Kaptal intelligens valaszt. Mit akarsz hallani? Ja, diakhitel :D Csodas otlet! https://www.youtube.com/watch?v=xl7R8xIxzKI
Ha nem tudsz osztondijat szerezni, erdemesebb inkabb el is felejteni az egeszet.
Második válaszoló vagyok. A diákhitel igen is hasznos. Utána néztem és a tandíjat tudod fizetni belôle. Visszfizetni akkor kell ha a kereseted eléri az évi 21ezer fontot. Mi Angliában élunk, a minimálbér évi 12 ezer font. Tehát amikor már van egy nagyon jó fizetô állásod akkor visszatörlesztesz havi kis részletekben. Én mindenképpen fel fogom venni. Jelenleg college-ba járok, részmunkaidôben dolgozok. Párom szakácsként dolgozik. Nincs annyi pénzünk, hogy ki tudnánk fizetni a tandíjat.
Szerintem nagy lehetôség, hogy felvételt nyertél. Nézd meg, hogy milyen lehetôségeid vannak ösztöndíjra, plusz vállajd egy részmunkaidôs állást. Ezzel el tudsz lenni egy diákszállón.
Képzeld el, hogy igen is így van. Plusz hogy még nagyobb sokkot kapj elárulom, hogy ha 30 éven belül nem tudod visszatörleszteni akkor elengedik az egészet.
Vannak olyan oszágok, bármennyire is hihetetlen, ahol segítenek a diákoknak.
A hivatalos weblapot idézem:
"Once you start to earn over £21,000 a year (£1,750 a month) your employer will begin taking student loan repayments from your salary. The amount taken will be shown on your pay slip"
"Any outstanding balance will be written off/cancelled:
+30 years after you become eligible to repay
+if you become disabled and permanently unable to work
+if you die"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!