Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Miként érdemes döntenem?...

Miként érdemes döntenem? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
14 éves vagyok és szeretnék majd érettségi után mindenféle képpen kint élni külföldön(Amerikában). Úgy hallottam, hogy nem mindenhol fogadják el a magyar eredményeket. Gondolok én itt pl az érettségire. Ha tanulok itthon egy ideig a középiskolába és az utolsó két évbe kimegyek egy külföldi gimnáziumba kellene valamilyen vizsgákat pótolnom?Érettségi szempontjából ez jó döntés lenne? Illetve ott is ilyen óráim lennének amik alapok vagy nekem kéne különböző órákat felvennem? Részben semmit se tudok erről szóval bármi érdekel ami ehez kapcsolódik.
2010. máj. 23. 22:20
 1/9 anonim ***** válasza:
31%
Aztán mégis hogy akarsz te csak úgy kimeni az USAba?
2010. máj. 23. 22:26
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem baj ha mer az ember nagyot álmodni, mindennek meg van a módja, hogyan érje el. Szerencse, kitartás, pénz, sok dologtól függhet. Pontos infókat nem tudok az oktatásról és a hogyanokról, de szerintem dícséretes, hogy 14 évesen vannak céljai!
2010. máj. 23. 22:32
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen mindegy is, mivel az amerikai egyetemekre a külföldieknek a belépő a TOEFL nyelvvizsga, amivel igazolod, hogy anyanyelvi szinten beszéled az angolt. Szóval ez nem olyan egyszerű, hogy csak úgy kimegyek...

Amerikában gimnáziumba járni meg kizárólag pénz kérdése.

2010. máj. 24. 00:21
 4/9 A kérdező kommentje:

Első válaszoló: Természetesen én se úgy gondoltam hogy összepakolok felszállok a repülőre ott meg le és csak lesz valahogy. Természetesen ismerősökhöz mennék:)

Második válaszoló: :)

Harmadik válaszoló: Igen sejtettem, hogy nem egy olcsó mulatság csak nem tudom, hogy jobb-e ha kimegyek és ott éretségizek le. :)

2010. máj. 24. 08:35
 5/9 anonim ***** válasza:
ha vannak ismerőseid, mire vársz? miért nem mész már most ki? az lenne a legegyszerűbb
2010. máj. 25. 11:46
 6/9 A kérdező kommentje:
A nyelvet tökéletesítenem kell még:)
2010. máj. 25. 17:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Azt itthonról csak nehéz munka árán tudod.
2010. máj. 25. 18:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Magániskolában tölthetsz el több mint 1 évet.. Államiba egyszer mehetsz ki max 1 tanévre.. Vízumok stb..

Maradni addig maradhatsz, míg a vízumod tart.. Az hogy valahogy megélsz, lesz munkád stb.. az NY-Európa.. Amerikában szigorúak a bevándorlás terén..

Egyetem drága, és itt is addig maradsz még fizetsz és addig is jár a tanulóvízum.. Tanulmányaid lejártával kevés az esély hogy kapnál munkát és maradhatnál ezért haza kéne jönnöd..

Letelepedéshez:

- házastárs

- közvetlen rokonság

- nagyösszegű ( 500 000- 1 millió USD) befektetés

- "lottó", sorsolással évente 50 000-en kapnak zöldkártyát.. esély kb mint bármely más nyereményjátékban (kevés :( )

De azért sok sikert, ha USA-ban nem jön össze akkor talán méshol :)))

2010. máj. 28. 17:50
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokast főként az utolsó válaszolónak aki nagyon hasznos információkkal szolgált nekem.

Elég szigorúak a letelepedési feltételek:S

Ez kicsit elszomorított=/ dehátha összejön.

2010. máj. 28. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!