Melyik osrszág oktatási rendszere a jobb, és miben térnek el, illetve mik a különbségek, a Magyar, Amerikai Egyesült államok (USA), Anglia, Németország, Románia, oktatási rendszerei között?
Figyelt kérdés
Az alábbi külföldi országokban, hol a leg jobb gyerekenek lenni, oktatási szempontból? Hol tanulják meg a leg többet a gyerekek? És hol mennyire terehelik túl a gyerekeket? Melyik országokban a leg stresszesebb az oktatási rendszere, egy gyermek szempontjából? Mik a főbb különbségek az oktatási rendszerekben? Hol mennyit tanulnak? Házi feladatok vannak-e? Első sorban a 3 - 18 éves kor osztályú gyermekekre vagyok kiváncs! A következő országok oktatási rendszereire vagyok kiváncsi első sorban, különbségek szerint is: Magyar, Amerikai Egyesült államok (USA), Anglia, Németország, Románia.2017. júl. 30. 18:01
1/3 anonim válasza:
Németországban és Angliában a legjobb. Nem terhelik túl őket. Pont annyit tanulnak amennyit kell. Az USA-ban is elég jó, csak túl nagy a szigor. Viszont ott se terhelik túl a gyerekeket. Magyarország súrolja a középszintet. Ott hol nagyon "laza" minden vagy túl nagy a szigor. Nagyon szélsőséges az oktatás. Romániában viszont egyenesen szörnyű.. Én Romániában tanulok jelenleg is. Teljesen túl vagyunk terhelve. Ezt egy barátom történetéből is tanusíthatom. Itt tanult Romániában és külfőldre ment vizsgázni mert hirtelen költöztek. Az éretségin egy romániai 8.-os szintjét kellett ütni matekból. A tanárok mind azt kérdezték, hogy ezt ki és miért tanította neki, mert ezt csak az egyetemen kellene tanulni. Sok az anyag.. És mivel az osztályozás 1-10-ig megy így nagy az elvárás. A 7-8-assal senki nincs megelégedve, szóval a kilencest el kell érd, hogy a tanárok ne csesztessenek, és még akkor is azt mondják, hogy lehetett volna jobb is. A tanárok alul vannak fizetve ezért a diákokon "bosszulják" ezt meg, így általában nagyon szigorúak. Heti minimum 32 óránk van, amiben egy óra a torna. A rajz meg az ilyesmik azok heti fél órában vannak tartva, hogy több idő legyen a komoly tantárgyakra.. Szóval ez jellemző Romániára. Szörnyű és ezt nem azért mondom mert nem szeretem az iskolát. A vizsgákon a magyar anyanyelvüeknek is azt a tételt adják mint a román anyanyelvüeknek és panaszkodnak, hogy nem tudunk románul. Pedig a többség tud, csak mikor elénk raknak egy Caragiale verset azt jó hogy nem tudjuk lefordítani, mivel tele van tájszólással. Prostiim!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!