Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Szeretne valaki külföldön...

Szeretne valaki külföldön tanulni/dolgozni, akár az életét is leélni?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, most érettségiztem, beadtam egy főiskolára a jelentkezésemet, de úgy vagyok vele, hogy nem keseredem el, ha nem sikerül, mivel lehet, hogy mégsem azt szeretném csinálni.

Kiskorom óta egyik álmom, hogy eljussak külföldre (még nem voltam csak egyszer sajnos), és ott tanulhassak/dolgozhassak.

Szeretném, ha talpraesett lennék, a szüleim büszkék lehetnének rám, és amit kaptam tőlük egész életemben, vissza tudnám nekik valahogy adni. Persze ők nem szeretnék, hogy majd kimenjek külföldre (bár még nem álltam elő nekik az ötletemmel, de tudom mit szólnának).

Egy kis segítségre lenne szükségem!

Szerintek mikor érdemes kimenni Németországba? Úgy értem, hogy a németet nem igazán beszélem, ott kint viszont pláne nem tudnék meg sem szólalni. Szóval, ha itthon elmegyek valami jó helyre, ahol legalább a fontosabb dolgokat megtanítják, akkor már lenne kint esélyem?

Milyen munkával kezdjek szerintetek? Eladói szakmám van, de ott nem szívesen lennék az, viszont felszolgáló, pultos már annál inkább. Ehhez viszont tudom, nagyon nagy nyelvtudásra van szükség, de elszánt vagyok, és tényleg az elkövetkező egy évben azon leszek, hogy a németet elsajátítsam.

Milyen oldalon tudok állásokat nézni? (Amiket keresnek mostanában, vagy amire szükség lesz mindig.)

Egy nagy gond van, az pedig az, hogy nincs ismerősöm kint, egyedül viszont nem szeretnék kimenni, sosem tudni, hogy mi történne, hova "kallódnék", meg azért a szüleim tuti nem is engednének.

Honnan tudnék társakat keresni, akiknek hasonló elképzelései vannak a jövővel kapcsolatban? Tudom, főleg most, ami itt van, hogy egyre többen akarnak kimenni. Tanácstalan vagyok. Remélem valaki ír nekem, és segít. :)

Előre köszönöm, és bocsánat a hosszú írásomért és az esetleges hibákért! :$

2010. máj. 22. 13:34
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
17 30 -as itt vagy???? De jó lenne!!! Engem is érdekelne, te kivel mennél ki??? várom az üzid :D
2010. máj. 30. 20:18
 12/16 anonim ***** válasza:

írj neki privátot ;)

Amúgy sok sikert, többre mész, ha ott élsz, mint ha itt tanulsz főiskolán.. A sok fiatal ma mind egyetemre akar menni, de azt nem értik meg hogy az nem garancia semmire.. És azzal sincsenek tisztában, hogy az orvosok sem rögtön a diploma után kezdik 200 ezres fizuval..

Arról már ne is beszéjünk hogy vannak 25 éven felüliek akik még életükben nem dolgoztak semmit..

Amúgy Németo.-n belül hol szeretnél lakni? :)

Mégegyszer sok sikert, és majd írd le ide a tapasztalataidat ha már kint vagy :)

2010. máj. 31. 18:53
 13/16 anonim ***** válasza:
Szia. Én vagyok a 17:30-as. :) Bocs, hogy csak most. Ha gondolod, írj.
2010. jún. 1. 19:54
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia!

19 vagyok, erettsegi utan au pairkent jottem ki Nemetbe, oktober ota itt vagyok, juli kozepen megyek haza. :( Elkezdek otthon tanulni egyetemen, de amint lesz ra lehetosegem, jovok vissza. Imadok itt elni, na persze sok dolog van, ami nem tetszik. De megszerettem, es mindenfelekeppen itt szeretnek elni.

A nemetet ugy tanulod a leggyorsabban, ha itt vagy. 4 evet tanultam elotte suliban, de kb semmit nem ert. MEgvoltak az alapok, de bezselni nem nagyon tudtam. Ma folyekonyan beszelek, na persze nem felsofokon, de megertenek. :)

Az au pair dologgal vigyazz, nekem nem jott ossze, most egy ismerosnel vagyok. Ezert is jo, ha nem egyedul mesz ki.

Ha van kedved, nekem is irhatsz, illetve ha nem most rogton akarsz kijonni, johetunk vissza egyutt. :)

2010. jún. 2. 15:08
 15/16 anonim válasza:

Sziasztok!

Nekem is egy nagy álmom külföldön élni és dolgozni.

Romániában élek (Erdélyben), tavaly kint dolgoztam Budapesten a Sofitel szállodában, persze konyha takarítóként és akármilyen szar meló volt többet kerestem ott, mint Romániában és jobban is szerettem, mert minden magyarul volt:D

Idén végeztem sulival, most Németországba készülök, pontosabban Frankfurt-ba szálloda takarításra, vagy Angliába au-pairnek.:)

Remélem összejön..

2010. júl. 13. 23:53
 16/16 anonim válasza:
én most fogok gimibe felvételizni az éven de mostanába nagyon gondolkodok hogy kiszeretnék menni tanulni minnél több időre 1 év minimum mert én most látom hogy nagyobb a lehetőség ha van egy nagyobb nyelvtudásom
2011. szept. 27. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!