Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Szeretne valaki külföldön...

Szeretne valaki külföldön tanulni/dolgozni, akár az életét is leélni?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, most érettségiztem, beadtam egy főiskolára a jelentkezésemet, de úgy vagyok vele, hogy nem keseredem el, ha nem sikerül, mivel lehet, hogy mégsem azt szeretném csinálni.

Kiskorom óta egyik álmom, hogy eljussak külföldre (még nem voltam csak egyszer sajnos), és ott tanulhassak/dolgozhassak.

Szeretném, ha talpraesett lennék, a szüleim büszkék lehetnének rám, és amit kaptam tőlük egész életemben, vissza tudnám nekik valahogy adni. Persze ők nem szeretnék, hogy majd kimenjek külföldre (bár még nem álltam elő nekik az ötletemmel, de tudom mit szólnának).

Egy kis segítségre lenne szükségem!

Szerintek mikor érdemes kimenni Németországba? Úgy értem, hogy a németet nem igazán beszélem, ott kint viszont pláne nem tudnék meg sem szólalni. Szóval, ha itthon elmegyek valami jó helyre, ahol legalább a fontosabb dolgokat megtanítják, akkor már lenne kint esélyem?

Milyen munkával kezdjek szerintetek? Eladói szakmám van, de ott nem szívesen lennék az, viszont felszolgáló, pultos már annál inkább. Ehhez viszont tudom, nagyon nagy nyelvtudásra van szükség, de elszánt vagyok, és tényleg az elkövetkező egy évben azon leszek, hogy a németet elsajátítsam.

Milyen oldalon tudok állásokat nézni? (Amiket keresnek mostanában, vagy amire szükség lesz mindig.)

Egy nagy gond van, az pedig az, hogy nincs ismerősöm kint, egyedül viszont nem szeretnék kimenni, sosem tudni, hogy mi történne, hova "kallódnék", meg azért a szüleim tuti nem is engednének.

Honnan tudnék társakat keresni, akiknek hasonló elképzelései vannak a jövővel kapcsolatban? Tudom, főleg most, ami itt van, hogy egyre többen akarnak kimenni. Tanácstalan vagyok. Remélem valaki ír nekem, és segít. :)

Előre köszönöm, és bocsánat a hosszú írásomért és az esetleges hibákért! :$

2010. máj. 22. 13:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Én is ugyanígy vagyok mint te, viszont én nem Németországba szeretnék menni, hanem az USA-ba. Én is félek, de egy "egyszerű" félelem nem fog megakadályozni ebben. Ez lenne a világ legnagyobb butasága. Te se tedd.
2010. máj. 22. 13:39
 2/16 A kérdező kommentje:

Nem fog, ahogy egyre "öregszem", annál nagyobb kedvvel szeretném megvalósítani az álmom. :)

Remélem sikerül mindkettőnknek! :)

2010. máj. 22. 13:42
 3/16 anonim ***** válasza:

en is az usa-ba szeretnek menni. nekem az a tervem, mivel viszonylag eletkepes szakmat valasztottam - film - ,hogy itthon kapcsolatokra teszek szert (reszben mar megvan), illetve gyakorlatra es utana mar konnyebb kulfoldon elhelyezkedni.

ez az orszag sz*rban van, es ezt mindenki tudja.

2010. máj. 22. 13:52
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes én soha nem álmodtam azon,hogy külföldön éljek.legfeljebb csak nyaralni mentem ki...Mivel sose érdekelt a dolog,így nyelvet sem tanultam.Mégis az élet úgy hozta,hogy 34 évesen Angliába mentem..Már lassan 4 éve itt élek,tapasztalom a dolgokat...Sokan ilyenkor mondják,hogy "de jó nekem"...Pedig még ennyi év után is szenvedek a nyelv miatt,mert az istenek nem tudom megtanulni.A saját tapasztalatomból tudok tanácsot adni.

-Előbb tanulj meg jól kommunikálni németül(vagy akár angolul aki USA-ba akar menni)

Nem a nyelvvizsgád a lényeg.Akárhová mész az nem fontos.A lényeg,hogyha kérdeznek bármiről akkor tudj jól válaszolni.Ha beszélgetned kell tudj beszélgetni.El tudj menni egy állásinterjúra,egy orvoshoz,és akár az önkormányzathoz...Tudj magadról ilyen téren gondoskodni..

Ha ilyen szinten vagy a nyelvtudásnak akkor indulj útnak...

A munkáról: Szerintem evvel még ráérsz gondolkodni,hiszen 1 év alatt sok víz lefolyik a Dunán ahogy mondják..Ki tudja milyen lesz a helyzet 1 év múlva Németországban?lehet,hogy annak is örülni fogsz,hogy takarítási állást kapsz...De az is lehet,hogy a legjobb állást fogod ki...Munkáról csak akkor érdeklődj ha birtokodban van a megfelelő nyelvtudás..Ezért nem is érdemes most foglalkoznod a különböző álláshirdetésekkel sem..lehet,hogy 1 év múlva már nem is fog működni egy ügynökség ami most van...

Egyébként az ismerőseim között is tapasztalom,hogy sokan mondogatják,hogy "Külföldre akarok menni".De nagyon sokan el sem indulnak..Jó ha 50 emberből 1 elindul..Hogy miért? Mert az élete másképp alakul,mert rájön,hogy mégsem olyan könnyű USA-ba,vagy Angliába vagy akár Németországba menni..Mert ha valaki dolgozni akar az annak nem csak munka keresés kell,hanem szállás stb...Ami a lényeg még.

Akárhová sodor az élet mi nem vagyunk mások mint kelet- európai vendégmunkás.Így is fognak sok helyen bánni veled..ne várd el sehol,hogy a legjobb állásod lesz,hiszen neked bizonyítani kell..Ha németekhez akarsz menni akkor minél előbb meg kell tudnod,hogy kell munkavállalási engedélyt kérned,mert ők már elvárják és kérik is..USA-ban és Angliában is most akarják bevezetni,hogy képzetlen embereket ne kelljen alkalmazniuk..Akinek nincs jó szakmája,aki nem tud nyelvet annak esélye sem lesz..(evvel akarják kiszűrni a tömeges bevándorlásokat) Szóval ha tudsz tanulj egy jó szakmát is(az se baj ha hiányszakma) evvel megduplázod az esélyeidet is...Ezek csak tanácsok ,nem kötelező megfogadni,de érdemes elgondolkodni rajta..

Sok sikert a továbbiakban..

2010. máj. 22. 14:32
 5/16 anonim ***** válasza:
Nagyon szeretnék,de Angliába
2010. máj. 22. 21:27
 6/16 anonim ***** válasza:
Igen, itt semmiképp sem maradok... értékvesztett egy ország ez, már visszatelepülni is ostobaság lenne.. semmi nincs itt számomra.
2010. máj. 23. 08:40
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszi, h írtatok.ˇ^
2010. máj. 23. 15:08
 8/16 anonim ***** válasza:
Szia. Én jövőre érettségizek és utána szeretnék egy évre Németországba vagy Svájcba menni au-pairnek. Szeretnék pénzt keresni, tapasztalatokat, élményeket gyűjteni, új emberekkel megismerkedni, egy kicsit élni, mielőtt egyetemre jelentkezek. De letelepedni nem szeretnék. Szóval az au-pairkedésen nem gondolkoztál? Ehhez olyan jaj de nagyon a nyelvet sem kell tudnod.
2010. máj. 23. 17:30
 9/16 anonim válasza:
100%
hellosztok!!en is már kiskorom ota szeretnék usába menni..és most elegge ugy nez ki hogy ossze is jon..megyek nyar vege fele 1 evre de az a vicces ,hogy ahogy jott ez a lehetoseg megijedtem.soha nem voltam kulfoldon foleg nem ilyen hosszu idore es most rogton 1evre itt kell hagynom a családomat és a barátomat.elég sokat dilammázok rajta.Tudom ,hogy életem álma válik ezzel valóra de nagy árat kell fizetnem érte.Csak remélni merem ,hogy a kapcsolatom nem megy tonkre miatta.Kívánom ,hogy neked is jojjon ossze amit szeretnél.:)
2010. máj. 23. 21:44
 10/16 anonim ***** válasza:

Én is szeretnék majd külföldön élni és dolgozni,mert Magyarország igaz,hogy a hazám,de hív a kíváncsiság külföldre.És persze ott több a fizetésük az embereknek.Persze ott sem könnyű minden,és kijutni is nagyon nehéz.

Vannak kint ismerőseim Kanadában(Torontoban),ott élnek 3 éve.Férj+feleség+3 gyerek.A férj ment először Kanadába,mindent megteremtett a feleségének meg a gyerekeinek,hogy ott tudjanak élni.A férj dolgozik,a feleség otthon van a 2 pici(már kanadában született) gyerekkel,a másik gyerek meg tanul(jövőre középsuliban).

Jól boldogulnak.Szerintem jól tették,hogy kimentek,mert a lány(aki az oszt.társam volt) javított az átlagán a suliba,a férj pedig többet keres,és ugye ott születtek a picurok is-tehát Kanada is és szerintem Németország is jót tesz az embereknek-és itt lehet is valamire menni-mindkét országban.

Szerintem tényleg jól jönne egy társ neked,akivel kitudnál menni.Jól jönne,ha valaki előtte már Németországban élt,dolgozott.Így te is jobban boldogulnál.

2010. máj. 30. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!