Mit válasszak? Külföldi egyetem vagy magyar egyetem?
Egész életemben külföldön akartam tanulni. De most hogy itt vagyok már a finishben kicsit elbizonytalanodtam.
Felvettek Angliába 4 egyetemre is.(közülük se tudok választani) és itthon pedig bejelöltem a Corninust, és mivel már van 2 előrehozott emelt érettségim már most 100% hogy oda is felvettek.
A szüleim se túl segítőkészek... elég jól állunk anyagilag de folyton azt mondogatják hogy ők ezt nem fogják bírni anyagilag.(ami amúgy nem igaz mert a tanulmányi eredményeim miatt és mivel angliai viszonylatban kevés a jövedelmünk, jogosult vagyok az ösztöndíjra+ a tandíjat a diakhitelből fedezném + amennyi időm lesz attól függően vállalnék munkát is egyetem mellett.Szóval nekik tényleg minimálisan kéne csak támogatni engem.)
És amúgy azt mondták hogy ha itthon maradnék akkor kapok egy lakást Budapesten.. ami szerintem butaság mert csak hitelre tudnánk megvenni... meg ha itthon maradok akkor biztos nem dolgoznék egyetem mellett, mert nem hiszem hogy Corvinus mellett lenne rá időm és energiám. Angliába is csak ezért tenném mert muszáj.
Háttérinfó: vállalkozó leszek, ha "nagy" leszek":)
Corvinson a gazdálkodási és menedzsment (angol nyelven) szakra jelentkeztem.
Angliába pedig felvettek a Lancaster egyetemre, ami ott a 8. a ranglistán. Az itt választott szakom Management és Entrepreneurship(vállalkozás tudomány) with a year in industry(!)-ami annyit tesz hogy 4 éves a képzés és a 3.évben az egyetem intéz nekem egy munkahelyet, a szakterületem szerint, ahol dolgozni tudok.
Plussz még felvettek másik 3 angol top20 egyetemre: Sussex, Kent, East Anglia
13. Én tényleg nagyon hálás vagyok mindenkinek aki rászánta az időt és foglalkozott a problémámmal. Hasznosabb tanácsokat adtatok mint a családomnak és a barátaimnak sikerült az elmúlt fél évben.
Sajnálom hogy lepontozták a válaszod, de nem én voltam! Én mindenkinek a legjobb értékelést adtam.
Tényleg nagyon köszönöm a segítéset!:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!