Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Melyik végzettség ér többet?...

Melyik végzettség ér többet? Magyar egyetem vagy német főiskola?

Figyelt kérdés

Mérnöknek tanulok magyar egyetemen és a mesterképzést lenne lehetőségem Németországban megcsinálni.

Elhelyezkedés és karrier szempontjából melyikkel járnék jobban? Maradjak magyar egyetemen vagy menjek német főiskolára?

Milyen a színvonal egy német főiskolán? A német egyetem mindkét opciónál jobb lenne?

Tudnátok nekem rangsorolni?

a, magyar egyetem

b, német egyetem

c, német főiskola

2016. okt. 2. 13:05
 1/6 anonim ***** válasza:
93%

Én a helyedben Magyar egyetemet választanám. Semmiképp sem mennék külföldre.

/Egy külföldi, főiskolára járó magyar/

2016. okt. 2. 13:17
 2/6 anonim ***** válasza:
84%

Egy nepáli egyetem.

Egyébként szerintem elhelyezkedés szempontjából tök mindegy. Annyiból lenne jobb egy külföldi egyetem, hogy ragadna rád legalább aktív nyelvtudás.

2016. okt. 2. 13:19
 3/6 anonim ***** válasza:
82%

Ja egyébként eszembe jutott egy vicces sztori: németországi egyetemen mesterezett gépészmérnök egyik barátom munkahelyén annyira munkaképtelen, hogy egy idő után gyakornokoknak való feladatokat adtak neki, később már kínjukban dobozok matricázását bízták rá.

Ezt csak azért mondtam el, mert semmiféle diploma nem garancia arra, hogy jó (jobb) szakember leszel. (Mondjuk ez az előbb említett fazon tényleg klinikai eset.)

2016. okt. 2. 13:22
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Azért a kérdés szempontjából nem irreleváns, hogy melyik magyar egyetemről és melyik német felsőoktatási intézményről van szó. Továbbá, hol tervezed a jövőd, itthon vagy Németországban/német nyelvterületen?

Ezek alapján lehet csak konkrét véleményt nyilvánítani, általánosítani hülyeség.

2016. okt. 2. 13:36
 5/6 A kérdező kommentje:

Miskolci Egyetem vagy Hochschule Aalen. Esetleg MLU (Halle)

Dolgozni pedig ott szeretnék, ahol jobb feltételeket kínálnak.

2016. okt. 2. 14:23
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenképpen Németországot választanám. Két magyar egyetemen is végeztem, és csak 1 évet tanultam Németországban, de összehasonlíthatatlanul jobb körülmények között. Mérnökként a legújabb technológiákkal lehet foglalkozni, nem 50éve az alagsorban ragadt gépeket kell nézegetni, (bekapcsolni nem lehetett, mert nincs hozzá anyag, vagy túl sok a hallgató stb)... Karrier szempontjából ha kint maradsz több esélyed van, ha van helyben szerzett végzettséged, ha hazajössz még jobb lehetőségeid lesznek. Én kaptam közben munkát, így itt maradtam, és nem bántam meg. Egyébként a mérnök MSc-k Magyarországon szerintem és a végzett ismerőseim szerint is rendkívül keveset adnak szakmailag.
2016. okt. 7. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!