Tovább tanulás, külföld?!
Szeretnék külföldön tovább tanulni, de nem tudom, mik a lehetőségeim. Nyilván nagyrészt anyagi kérdés az egész, és azt olvastam, hogy több európai országban is vannak ingyenes egyetemek. Viszont a megélhetés elég drága. Azt is olvastam, hogy Angliában adnak hitelt a tandíjra, amit csak diploma után kell elkezdeni vissza fizetni, viszont gondolom a mindennapi költségeket ott is önerőből kéne fedeznem. Tudna valaki bővebb információt adni nekem a külföldi tovább tanulás anyagi vonzatáról?
Valamint arra is kíváncsi lennék, hogy levelező szakon járhatok-e külföldre egyetemre. Mivel ha jól tudom, Bécsben is van tandíjmentes egyetem, és oda nem tartana sokból kimenni hetente/kéthetente egyszer. Vagy ilyen nincs? Teljesen el vagyok tévedve? Hülyeség külföldön tovább tanulni? Maradjak inkább itthon? Minden választ előre is köszönök!
Levelezős jellegű képzésről nem tudok nyilatkozni -én nem hallottam róla, de ettől lehet, hogy van.
Egész jól leírtad a helyzetet, mert hiába nem kell fizetned a tandíjat, a megélhetést nagyon kevesen tudják finanszírozni itthonról.
Ha olyan szakon szeretnél tanulni, amiben van lehetőség -pl orvos, mérnök-, akkor szerintem megérné itthon csinálni, és úgy külföldre menni.
Viszont ha mindenáron máshol szeretnéd folytatni a tanulmányaid, akkor leginkább Bécs lenne kézenfekvő. Az ottani megélhetést egyszerűbben lehet fenntartani, mint egy szigetországit. Megérné már előbb felvenni ottani magyarokkal a kapcsolatot, hogy nagyobb eséllyel találj olcsó szállást, legyenek kapcsolataid, mire kiérkezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!