Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Sos! Továbbtanulási gondban...

Sos! Továbbtanulási gondban szenvedek. Szerintetek, mi lenne a legjobb?

Figyelt kérdés
Sziasztok,teljesen tanácstalan vagyok,hogy hova menjek továbbtanulni.Amit tudni kell rólam,hogy matek,fizika,kémia és biológia nem érdekel.Ami érdekel egyedül az a nyelvek tanulása.Először gondoltam,hogy jó lenne a turizmusban elhelyezkedni.Szívesen dolgoznék utazási irodában,erasmus közvetítőként,esetleg idegenvezetőként.Megfordult a külföldi továbbtanulás is a fejemben,de nem tudom,hogy külföldön milyen egyetemek és képzések vannak.'B' tervként,ha nem sikerül a turizmusban elhelyezkedni,akkor foglalkoznék gyerekekkel(általános iskolásoknál kisebbekkel).Szóval a véleményetekre vagyok kíváncsi,hogy ki milyen egyetemet ajánlani egy ilyen lánynak?És a külföldön milyen egyetemek vannak,ha se orvos,se mérnök stb nem szeretnék lenni?

2016. okt. 20. 18:08
 1/3 anonim ***** válasza:

A személyiségedről semmit nem tudunk, így elég nehéz bármit is ajánlani. Egy szakmához nem csak az kell, hogy jó legyél valamiből, az is számít, hogy milyen tulajdonságaid, személyiségjegyeid vannak.

Egyébként felvi.hu jó barátod lesz,

Szakkereső, Önismereti tesztek

Vannak olyan oldalak amelyeken külföldi továbbtanulással adnak tanácsokat, mindenre kiterjedően. Google a barátod.

2016. okt. 20. 18:36
 2/3 anonim ***** válasza:

A turizmus szakot talán azért nem ajánlom, mert az közgazdaság, tele van matekkal és egyéb reálos finomsággal, és azok a foglalkozások, amelyeket ezzel kapcsolatban említettél (Erasmus közvetítő, idegenvezető, utazási irodai ügyintéző) nem igényelnek kifejezetten gazdasági diplomát. Idegenvezetőhöz pl. OKJ jó, Erasmus közvetítőnek az idegen nyelvek a legfontosabbak, azon kívül szerintem bármi ügyintéző OKJ elég, utazási irodához is vannak OKJ tanfolyamok. Szóval én ezért nem csinálnám végig az egyetemi szakot, ha amúgy nem vagyok ilyen beállítottságú. Tesóm turizmus szakra jár, van benne elég kemény matek, statisztika és egyéb nehéz tárgyak. Oké, nyilván nem annyira durva, mint egy kifejezetten reálos egyetemi szakon, de aki abszolút humán beállítottságú, az meg tud vele szenvedni.

Ha kisgyerekekkel (6 év alattiakat) szeretnél foglalkozni, akkor ahhoz a legtöbb esetben kérnek ehhez kapcsolódó végzettséget (kisgyermekkondozó, óvodapedagógus). Az idegen nyelvvel ezt lehet kombinálni, egyre népszerűbb az óvodai nyelvoktatás. Én nyelvtanár vagyok, az álláshirdetéseket böngészve gyakran látom, hogy bölcsibe/oviba kifejezetten idegen nyelven beszélő munkatársakat keresnek.

Nyelvekkel persze adott a fordítás-tolmácsolás is. Amit erről tudni érdemes: a szakfordítás nekem száraz, unalmas volt (csináltam 2 évig), nagyrészt sablon alapján dolgoznak, meg fordító szoftverekkel, nincs benne semmi kreativitás. Persze van, aki imádja, nekem nem jött be. A műfordítás izgalmasabb, viszont nagyon nehéz munkát kapni, általában 1-1 műre lehet szerződni, de abból meg nem nagyon lehet megélni.

Ha csak idegen nyelveket tanulsz az egyetemen, azzal is el lehet helyezkedni, pl. multik folyamatosan keresnek embert annyi feltétellel, hogy diploma + 1-2 idegen nyelv felsőfokon. Ügyfélszolgálat, HR-asszisztencia, fordítási feladatok, kapcsolattartás partnercégekkel... ilyesmiket szoktak hirdetni.

Ha nagyon nem tudod, merre tovább, és tényleg szereted a nyelveket, akkor én talán azt javasolnám, hogy végezz el egy nyelvi alapszakot (a minorod is egy nyelv legyen), hogy legyen egy diploma + 2 felsőfokú nyelv alapod (ezzel pl. multikhoz már megvan a beugró). Emellett elvégezhetnél egy OKJ képzést ingyenesen, pl. idegenforgalmi ügyintéző, idegenvezető. Egyetem mellett is menni fog, persze ha dolgozol is mellette akkor neccesebb. És mialatt elvégzed az első egyetemi szakodat 3-4 év alatt, lehet hogy rájössz, mi az amit tényleg csinálni szeretnél, és akkor elindulhatsz abba az irányba egy másik képzéssel, de szerintem a nyelvszak nem rossz alap.

2016. okt. 21. 15:05
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ :)
2016. okt. 29. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!