Svájcban vagy Ausztriában jobb az oktatás?
14 éves vagyok, most kezdtem német nyelvi évet a gimiben heti 20 németórával. Szeretnék ausztriába, de inkább svájcba járni gimibe jövő szeptembertől.
Az lenne a kérdés hogy hol jobb az oktatás ( még esetleg németország is szóba jöhet)??
Nem akarok Magyarországon tanulni mert nekem ez sok. Jó képességünek tartom magam mindig 4,8 fölött volt az átlagom úgy hogy közben alig tanultam úgyhogy nem is a tanulással lenne gond hanem a nyomással ami itt rám nehezedik. Túl sok az elvárás.
A svájci oktatási rendszer nagyon tetszik meg úgy általában az egész ország, mindenki sokkal boldogabb.
És ha valami folytán mégsem szeretném majd ott folytatni a tanulmányimat (egyetemre gondolok) lesz lehetőségem visszajönni?
Köszönöm szépen annak aki végig olvasta és várom a tanácsokat.:D
A szüleim nem akarják hogy külföldön tanuljak de én ezt az oktatási rendszert utálom.
svájcban kb 20% mehet gimibe és egy bmw árába kerül.
nagy arc vagy
az ilyenek lopják szét az országot politikusként, szerintem itthon is lesz jövőd
Ja és köszönöm a válaszod
Ment a zöld kéz
Nem elég jó, egyik otthoni német nyelven oktató gimnázium sem elég jó. Majd ha kimész, meglátod miről beszéltem. Tapasztaltam.
Egyébként én Ausztriáról tudok nyilatkozni, gyenge az oktatás színvonala.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!