Szerintetek a Károli Gáspár Református Egyetem vagy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi kara a jobb?
Most, megvan az érettségim és mindkét iskolát megjelöltem, elméletileg ha tavalyhoz képest nem emelkednek a pontok van esélyem bekerülni, önköltséges formában mindkét iskolába. (388 pontom van)
Melyik a jobb? Melyik a könnyebb? Nekem a Károli szimpatikusabb, meg azt mondták, nem is olyan nehéz, ami jó pozitívum.
Nyilvan mindenki a nagy ELTET erolteti, ami az evek statisztikajanak koszonheto. Az ELTE-nek mar csak neve van. Egyre jobban mar csak az kezd szamitani, hogy gyakorlatban milyen is leszel. En az ELTE-t azert tartom felejtosnek, mert szeretik, ha 300.000 ft-ot fizetsz minden felevben 2-3 targyert, mert a romad nincs meg.
Pazmanyon azt hallottam konnyebben atengednek, mint regen. Lazult a helyzet 2-3 eve. Ott nincs szigorlat, beugro! Ellenben a tobbivel.
Karolira pedig rengetek uj oktato jott, kisse szigorubba is valt, amelyet sokan erzekeltek. Egy felmeres alapjan is jelenleg a jogi karok kozul a Karoli jogi karan vannak a legjobb oktatok az orszagban. 2010-ig tarto negativ velemenyek ugy latom ma is hatassal vannak. De azota valtozott a helyzet!
De barki barmit is mond, mindenki a sajat jogi karat tartja a legjobbnak.:)
Szia :) En a Pazmanyra jarok, szeretek a suliba járni, az ELTE-n nagyon könnyű megcsúszni, itt a tárgyak jórészéből van pótvizsgaidőszak is. Romai jog vizsgan eleg ha 4. Alkalommal mész át ugyanott leszel, mint elsőre lett volna meg, a vizsgadíjat csak a 3. 4. Alkalomra kell fizetni 3200 kb
.. Nem akarok regenyt irni, a suliban csak a rossz, hogy a nyelvoktatassal szinte egyaltalan ! nem foglalkoznak... A szaknyelvert meg fizetni is kell pluszba.. Illetve ami zavaró, hogy a vizsgákon nagyon gyakran felügyelőtanárok vannak, /miert nem lehet feltetelezni hogy vannak tisztesseges joghallgatok is../ es ujabban a szobeli vizsgak elott NINCS kidolgozási idő..
A Károlin szerintem is megfelelő oktatók vannak, a sulirol en sem ertem miert terjesztik a negatív híreket.. :/ A hallgatok kozott mindig talalsz "magadnak" megfelelot :) itt is vannak kiallhatatlan p*csák meg angyalok is :)
Karolival kapcsolatban par ember megkezdte ezt a velemenyt es a kivulallok ezt hajtjak. Holott egy kaliber a Pazmannyal.
Es nagyon fontos, hogy ne a pontszam alapjan iteld meg az egyetemek szinvonalat! Koze nincs egymashoz. Ezen elven most akkor csak az ELTE az igazi jogi kar mert ott magas a ponthatar? Es igy a tobbi jogi kar semmi?
Butasag.
Igazabol, mindenhol ugyanazt tanitjak a jogi karokon.
Remelem jol fogsz valasztani!:) Minden jot kivanok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!