Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyha külföldön szeretnék...

Hogyha külföldön szeretnék tanulni, mit csináljak? Vagy van egyáltalán esélyem rá?

Figyelt kérdés
Általános után külföldön szeretnék tanulni. De nem éppen a legjobbak a jegyeim, és a tandíj-ra pedig nincs pénzünk.Milyen programok vannak ilyen ügyben?Mármint hogy külföldön tanulhassak,hallottam már az ELTE programrol, de nem nagyon értettem. Valaki el tudná magyarázni?

2016. aug. 28. 21:58
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom, hallottál-e ilyenről, de vannak olyan szervezetek, akik pár hónapos/éves cserediák- és ösztöndíjprogramokat szerveznek. Ez általában egy évre szól, de sok olyan is van, ahol két vagy több évre is kimehetsz a választott országba. Mivel ezek ösztöndíjak, nem adják oda őket bárkinek. A tanulmányi eredmény egy dolog, de mellette még millió dologban kell jeleskedned, hogy te legyél a kiválasztott. Erre nagyon jó lehetőség a sport, a tanulmányi és kulturális versenyek, a zene/színház, és nem utolsó sorban a diákéletben végzett munka (például ha DÖK elnök vagy). Ezen kívül általában elvárás egy alap nyelvtudás (angol/német), de mindig plusz, ha többet tudsz (például nyelvvizsga). Nyitottnak, elfogadónak kell lenned, aki képes kompromisszumot kötni, alkalmazkodni másokhoz.

A szervezetek többsége 15-17 éves diákokat keres, de itt is nagyok az eltérések. A szűrés általában elég komoly, sokszor többfordulós, kiesős rendszerben oldják meg. Linkelek neked pár oldalt, nézz körül rajtuk:

[link]

[link]

[link]

[link]

2016. aug. 28. 22:14
 2/2 anonim ***** válasza:

Előző vagyok még, kiegészíteném.

A rendszer szervezetektől függően általában eltérő. Ha huzamosabb időre mész ki, a legtöbbször családoknál helyeznek el, innen jársz iskolába. A mindennapokat a családoddal, barátaiddal töltöd, de a szervezetek is szerveznek mindenféle csapatépítő és ismerkedős programokat a különböző nemzetiségű cserediákoknak. Én nemrég jöttem meg Franciaországból, ösztöndíjjal mentem ki nyelvet tanulni, utazni. Nagyon nagy buli volt, rettenetesen élveztem :) Ha van kérdésed, szívesen válaszolok!

2016. aug. 28. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!