Milyen lehetőségeim vannak külföldön tanulni?
Sziasztok!
Nagyon jó lenne akár csak egy rövidebb időt is eltölteni más országban, ott tanulni...
Milyen lehetőségei vannak egy magyar diáknak/hallgatónak
Egyenlőre még szerintem nem sok, mivel 17 éves vagyok és még vissza van 2 év a gimiből, de nagyon szívesen eltöltenék mondjuk fél évet más országban a későbbiekben...
Gondolom a legegyszerűbben az Unio-n belül lehetséges ez...
Viszont szívesen mennék bárhova(majdnem), ahol angolul megtudom értetni magamat... A nyelvtudás fejlesztése is cél lenne...
Egyenlőre nem tervezek semmi konkrétumot, de néha látok youtube-osokat akik USA-ban, Németországban tanulnak mondjuk 1 évet és érdekelne, hogy milyen lehetőségek vannak.
Előre is köszönöm a választ!
egyébként helyek ahova szívesen mennék, ha ez könnyít a válaszadáson:
Új-Zéland
Anglia
USA
Kanada
Ausztrália
*Kína
Középiskolában még kevesebb a lehetőség, de nálunk pl. gimiben voltak cserediák programok az USAba és Németországba. Természetesen pályázni kellett ezekre, és a legjobb diákokat vették fel a pár helyre. Ezt érdeklődd meg az iskoládnál.
Továbbtanulás után már sokkal több a lehetőséged. Egyrészt kezdheted az egyetemet akár külföldön is, ilyen célok esetén időben tájékozódj a felvételi határidőkről.
Illetve ha magyar egyetemet választasz, több ösztöndíj közül megtalálhatod a neked legmegfelelőbbet, akár Európán belül, akár Európán kívül. Legismertebb az Erasmus program vagy a Campus Hungary, utóbbi már inkább fedi a te elképzeléseidet. Ezekre általában sok papírt össze kell gyűjteni és egyetemtől is függ, hogy hány ősz hajszálad lesz a bürokrácia közben, de megéri nagyon. :) Ezek egy-két szemeszteres vendéghallgatói ösztöndíjak.
Viszont vannak nyári egyetemek is, amikor egy-két hónapra kiutazol nyáron az adott egyetemhez és tanulsz valamit. A választott egyetem honlapján kell ez ügyben szétnézni, hogy mik a feltételek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!