Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Milyenek az esélyeim ügyvédkén...

Milyenek az esélyeim ügyvédként Németországban és Svédországban?

Figyelt kérdés

Szeretnék kimenni az alábbi 2 ország közül vmelyikbe (ahova felvesznek) és jogot tanulni.

Láttam, hogy milyenek a fizetések No.-ban (--> [link] ) és jó, hogy először ennyit nem kapnék, de egy 40.000 eurót biztos megkeresnék először.

Tehát milyen esélyeim lennének ügyvédként (és AZT IS FIGYELEMBE VÉVE, hogy MAGYAR vagyok) elhelyezkedni az alábbi két országokban? Jobbak mint itthon?

Számít az, hogy angol-magyar felsőfokúm már van?

2016. máj. 26. 20:45
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Németet igen, svédből középfokúm van.

De ki szeretnék menni tanulni, tehát jól megtanulnám.

2016. máj. 28. 08:09
 12/17 anonim ***** válasza:

En senkit nem szeretnek elkeseriteni, de az, hogy otthon van egy kozep vagy egy felsofokutok az tenyleg max annyit jelent, hogy az alapokat tudjatok. Pl. ha el kell menni egy bankba, akkor kepesek vagytok kozolni, hogy mit szeretnetek.

Az, hogy valaki itt megkozelitoleg (ez meg nem anyanyelviszint) olyan szinten legyen, mint az itteniek, szerintem min 5-15 ev ittlet utan van. Az is fontos, hogy Svedorszagban igen eros dialektusok vannak.

En az orvosit kezdtem itt. Mar otthon is annak tanultam, de mivel nem ismerik el az otthonrol hozott targyakat, nem lehet atjelentkezni, igy itt ujra kezdtem. 5 evig voltam itt, mire egyaltalan felvettek az egyetemre ugy, hogy mindenfele kurzusokkal folyamatosan fejlesztettem napi szinten 5-6 oraban a sved tudasomat. Valamint otthon kimagasloan jokepessegunek szamitottam nyelvek teren is. Es akkor most egy "szaros" orvosirol beszelek, egy jogi szakhoz, illetve kesobb magahoz a munkahoz is sokkal, de sokkal erosebb sved tudas kell, mint egy orvosihoz. Valasztekosan kell tudni beszelni...

Szerintem sokan konnyen dobaloznak azzal, hogy konnyu a sved nyelv. Igen, konnyu megtanulni kenyeret kerni a boltban meg az alap nyelv nem olyan nehez. Ezt csak azert irtam le, hogy nehogy csalodas erjen.

2016. máj. 29. 09:59
 13/17 anonim ***** válasza:
Elozo vagyok, meg annyit hozzatennek, hogy szerintem mindket orszagban biztos, hogy kotelezi fognak arra, hogy visszaulj az iskolapadba, mert a jogrendszer tok mas. Es akkor szerencses vagy, hogy nem kell elolrol kezdened. Pl. azt tudom, hogy a tanaroknak atlag 2 evre kell ismet egyetemre jarniuk.
2016. máj. 29. 10:01
 14/17 anonim ***** válasza:
Az a szomorú, hogy te komolyan veszed a kéredzőt, miközben ő csak trollkodik, minden héten más szakmára kérdez rá. Akart már méhész lenni, bankár amerikában, feltaláló, meg még ördög tudja, micsoda.
2016. máj. 29. 10:02
 15/17 anonim ***** válasza:
Kisse koran van, most vettem eszre, hogy meg nincs jogdiplomad itt szeretned elkezdeni. Svedorszagban szinte csak gazdasagi es muszaki kepzesek vannak angolul, tehat svedul fogsz felvetelizni. Itt meg rendes felveteli van. Jogra nagyon nagy a tuljelentkezes, de szinte mindenhova. Sok sikert! Nemetorszagban nem nagyon vannak felvetelik, a gimis jegyek szamitanak. Azt tudom, hogy orvosira szinegyesnek kell lenned (mi otosunknek megfelelo), szerintem jogra is.
2016. máj. 29. 10:03
 16/17 anonim ***** válasza:
En meg uj vagyok itt, szoval ezt nem tudtam, hogy minden heten mas szeretne lenni. De azert hatha masnak meg jol jon az informacio. :)
2016. máj. 29. 10:04
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!! :)

Reménykedem, mivel 4,8-as átlagom volt, hogy valahova csak fölvesznek majd. Engem inkább az érdekel, hogy miután elvégzem a jogi iskolát, milyen esélyeim lennének elhelyezkedni az adott országokban, mivel Magyarországon elég nehézkesen megy a jogászképzés utáni elhelyezkedés (állítólag túlképzés van?)...

Tudom, hogy milyen nehéz lenne az elején, mert már voltam így kint huzamosabb időt külföldön, de kb. fél év és teljesen belepörögsz.

14-es jelentettelek a moderátoroknak :)

2016. máj. 29. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!