Ha külföldön szeretnék továbbtanulni, ahhoz mi szükséges?
Figyelt kérdés
Jövőre érettségizem és nagyon szeretnék külföldön (Németországban, Ausztriában vagy Angliában) továbbtanulni. A kérdésem az lenne ,hogy az ottani egyetemekhez/főiskolákhoz ugyanúgy kell beadnom a jelenktezési lapomat, mintha itthoni iskolába jelentkeznék? Kell felvételiznem? Ösztöndíj nélkül mi kell hozzá,hogy kinn élhessek illetve tanulhassak? Nagyon fontos lenne,hogy pontos információkat kapjak,mert sajnos nem igazán tudtak felvilágosítani ezügyben. Minden infomációnak örülnék. A válaszokat előre is köszönöm!2010. ápr. 3. 14:09
1/6 anonim válasza:
Remélem tudod, hogy ott mocsok sok pénz 1-1 szemeszter, főleg még kint élni valami normálisabb helyen, enni, néha bulizni... Meg a nyelvet nem árt felső fokon beszélni, követelményekről sajnos nem tudok neked mit mondani.
2/6 anonim válasza:
Én egy angliai művészeti sulit néztem magamnak, az évente 1 millió forint, szal nem kis pénz...és ehhez még jön a kolesz meg stb, ah esetleg nincs hol laknod. Ebbe a suliba, amit én néztem kell felvételizni, rendes vizsga van, de ez művészeti és a művészeti Mo-on is másképp működik, mint a többi. Az angol egyetemekhez TOEFL vagy ILTS nyelvvizsga kell, általában ez azt jelenti, hogy emelt szinten kell beszélned a nyelvet. Az érettségit meg le kell fordítani arra a nyelvre, ami az adott ország anyanyelve, szóval az érettségidet be kell vinni valahova ahol ezt megteszik (azt nem tudom, hogy hol intézik ezt).
Szóval nagyon bonyolult ez az egész... Rengeteg pénz+ nyelvtudás+ész, ez kell hozzá...
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! Én igazából Bécs-re vagy Berlinre gondoltam. Bécs közelebb van, ezért inkább az áll az első helyen. Úgy tudom a tanulás költségmentes, csak a könyveket, megélhetést kell biztosítanom magamnak. Vagy tévedek? Az is érdekelne,hogy milyen papírok szükségesek a külföldi tanuláshoz (?).
2010. ápr. 3. 17:25
4/6 anonim válasza:
Ausztria egyáltalán nem olyan lehetetlen, nem olyan drága és nem olyan durva. Egy nem az éhségtől a padlót evő család gyerekének simán reális. Nem kell itt beszaratni az embereket és túldimenzionálni mindent, ami külföld.
5/6 anonim válasza:
Jó Ausztria tényleg sokkal könnyebb, de nem mondta, hogy a 3 ország közül melyik:D Ezek közül Ausztriába kerülni a legkönnyebb, meg az az ami a legolcsóbb ezek közül.
6/6 anonim válasza:
én Bécsben tanulok már lassan egy éve, és szuper. a jelentkezési infókat megtalálod az adott suli honlapján. A megélhetés kb. annyiba van mint ittton, sőt sokszor olcsóbb is, a szállas az ami kicsit húzósabb anyagilag, de megéri. tandíj nincs. milyen elképzeléseid vannak a suliről? ha gondolod írj egy privit és segíthetek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!