Felvennének az Oxfordra, a Cambridgei egyetemre vagy a Yale-re?
A Yale-ről nem sok mindent tudok.
A gimnáziumból, ahová járok egyre többen mennek Cambridge-re (az idén 3 embert vettek fel), és Oxfordra, illetve egyéb külföldi egyetemekre.
Ami kell hozzá az a szorgalom, tehetség, eredményesség és kitűnő nyelvtudás (Cambridge nyelvvizsga, azt hiszem mindkét intézmény elfogadja, a hagyományosat nem).
Ha bekerülsz egy olyan gimnáziumba, ami biztosít számodra lehetőséget és te ott kimagasló vagy (itt az első néhány gimnáziumban gondolkodj), és van anyagi háttered (nemcsak a tandíj játszik, hanem az is, hogy meg tudj élni), és stabil erős, anyanyelvi (vagy még jobb) nyelvtudásod van természetesen van esélyed.
De gondolom, már erős középfokú nyelvvizsgád van.
ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium.
Jó a közösség és erős iskola:)
"...mindenekelőtt egy jó gimt."
Első ránézésre azt hittem, az alkoholra kívánod rászoktatni... De aztán rájöttem, hogy nem ginről van szó. :D
A lányom is Oxfordra készül. Minden tantárgyból a top set-be tartozik, több ajánlása van a tanáraitól, az igazgatótól, magas pozícióban van a diákok között a sulijában és perfektül beszél angolul, japánul és még jópár nyelven nem adják el. ÉS rágja a kôrmét, hogy vajon felveszik-e majd.
Ha be akarsz kerülni, szerintem az a legjobb ha kiköltözöl ide angliába és itt GCSE-zel le, itt jelentkezel College-be és utána próbálsz bejutni valamelyik nevesebb egyetemre. Több esélyed lesz rá így mint otthonról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!