Ilyen tanulmányi jeggyel felvennének Angliába a Cambridge-i egyetemre? (lent)
Az érettségi számít elsősorban.
A jegyek pedig nem tükrözik ezt, ugyanúgy, ahogy a felvételi sem. Biztos volt olyan osztálytársad aki kitűnőként összesen 50 alatt írta meg és olyan is aki gyengébb eredményekkel 70-80 körül.
Kérdés az is, hová jársz gimnáziumba.
A gyereket dok helyen (főleg a gyengébb iskolákban) túlértékelik. Emellett nagyon sok iskola nem készít fel megfelelően az érettségire.
De szerintem nem lenne elég.
Debreceni iskola?
Ott a Fazekas, a Tóth Árpád, az egyetemi gyakorló a jobbak.
Erős iskolák inkább Pesten vannak.
"3. Cambridge
Az összesített ranglista 3. helyezettje, az 1209-ben alapított Cambridge, amely a harmadik legősibb, ma is működő, a lista szerinti legjobb európai egyetem. Az angol egyetem szinte olcsónak mondható a többi elitegyetem között, ugyanis a tandíj „csak” 9 ezer font (3,2 millió), ám az élet Angliában sem olcsó, az egyetem kalkulációi szerint egy hallgatónak egy évben még további 7800 fontra van szüksége a minimális megélhetéshez, vagyis összesen 5,7 millió forinttal számolhatunk egy évre nézve."
Ez elég tág fogalom. Szak?
De szerintem nem sok esélyed van...
Egy sima felsőfokú lócitromot se ér. :D
Ott már van felvételi elbeszélgetés is öcskös. :D
A jegyeid meg közel sem elegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!