Hova menjek tovább?
Külföldön tanulok jelenleg. Hamarosan ki kell találnom,hogy melyik egyetemre megyek tovább.
Egy dolog van ami az érdekel és ez a programozás. Úgy érzem(és mások is úgy látják),hogy ebben van tehetségem. Az országom egyik és talán a legjobb középiskolájába járok. Mire befejezem nagyjából 8 programnyelven tudok majd programozni. Természettudományi szakra járok. Emeltszinten van informatika,matek és fizika.
Magyar egyetem is szóba jöhet de jobban szeretnék egy angol nyelvű egyetemen "bepróbálkozni". A pénz nem akadály, mert ahogy elnéztem szinte mindenhol belesek abba a kategóriába ahol vagy kifizetik helyettem vagy majd a diploma után én, a saját fizetés emből részletekben törlesztek.
Informatika terén főleg a szoftveres rész édekel/megy. A hardverek programozásáért annyira nem rajongok.
Érdekelne,hogy szerintetek milyen egyetemre kellene megpróbálnom bejutni.
Ha Magyarország: BME, ELTE, PPKE
Ha külföld: MIT, Stanford, Oxford
Ja, még annyi, hogy ha külföldet választod, akkor annak lesznek előnyei és hátrányai is:
Hátrányok: Nem kapsz annyira széleskörű informatikai tudást, mint egy magyar egyetemen (tehát kevesebb mindenhez fogsz érteni)
Előnyök: Jóval gyakorlatiasabb és specializáltabb lesz a képzésed, mint egy magyar egyetemen (szabadabb órarend, kevesebb kötelező, több általad választható kurzus, sok projektfeladat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!