Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Külföldi tovább tanulásom már...

Külföldi tovább tanulásom már lehetetlen?

Figyelt kérdés

Végső elkeseredettségemben fordultam hozzátok. Idén érettségizek, és úgy gondoltam ki mennék külföldre tovább tanulni. Programozás érdekel engem nagyon, szeretnék majd abból ledoktorálni is és kutatni bizonyos területeken. Viszont én nem szeretnék Magyarországon tovább tanulni. A BME -re gondoltam, de nekem a magyar mentalitás, a magyar politika, meg úgy az egész ország - nem szeretem, nem tetszik. Ezért szeretnék kimenni külföldre. Jelenleg nyelvvizsgám nincs, de az angol tudásom fejlődik és a közel jövőben egy B2 -es nyelvvizsgát terveztem megcsinálni. Csak hát pl. a skót egyetemeknél ennél komolyabb vizsga kell... Német egyetemeknél meg nem találtam angol nyelvű programozó alapszakot. És közeledik az érettségi, a határidők... Mit tehetnék, mit tanácsoltok ?

Előre köszönöm.

2016. jan. 6. 23:17
1 2
 11/12 pörölycápa ***** válasza:
100%

Ha angliába szeretnél esetleg menni, akkor még van egy heted jelentkezni, bár eléggé elkapkodott lesz a dolog:

[link]

Mondjuk a középfukú nyelvtudás egy kicsit kevéd ide, én mikor kijöttem, a felsőfok alját súroltam, és úgy felvettek. Viszont arra készül fel, hogy a külföldön tanulás nem olyan olcsó mulatság, és eleinte mindenképp szülői támogatásra lesz szükséged. Én jelenleg Lancasterben tanulok, ha esetleg kérdésed lenne az itt tanulásról, nyugodtan írj üzenetet :)

2016. jan. 9. 01:04
 12/12 anonim ***** válasza:
54%

SE-ből (software engineering) vagy CS-ből (computer science) nem érdemes ledoktorálni, csak ha kutató munkát szeretnél végezni vagy egyetemen tanítani, de ez ritka... A programozók 2/3nak nincs diplomája sem... Erről rengeteget lehet beszélni, ha bővebben érdekel privátban kifejtem.

Minden külföldi egyetemnek vannak általános feltételei aminek megkell felelni. Általában 3 fajta nyelvvizsgát fogadnak el: toefl, cambridge és ielts és ott is elkell érni egy bizonyos szintet. Csak összehasonlításnak én 8.0 Academic IELTS eredménnyel megyek külföldre tanulni, ami anyanyelvinek számít. A B2-es szintet elfogadják néhány rossz helyen, de egyátalán nem elég... A C1 a minimum...

A válaszom lehet már irreleváns, mert több mint egy éves a kérdés, de ha akárkinek bármi kérdése van a külföldi tovább tanulásről szívesen válaszolok privátban. Engem több külföldi egyetemre is felvettek, augusztusban költözök...

2017. máj. 30. 03:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!