Cambrigbe bejutni szinte lehetetlen?
Egy kis segítség a magyarul tanulásban: a milyen ly-nal írandó... A Cambridge-t pedig kötőjelezéssel ragozzuk.
Ott egész más az érettségi rendszer, változó, mit fogadnak el külföldről és mit nem, nézz utána a honlapon, külföldről hogy lehet bejutni, biztos van róla írva valami.
Szerintem az angol felsőoktatásban vannak előkészítő év/évek, amit ha jó eredménnyel zársz, akkor borítékolható, hogy felvesznek.
Az angol helyesírásra is odafigyelhetnél, Cambridge az, nem Cambrig. :)
www.cam.ac.uk
Ehhez valami nemzetközileg elismert érettségi + még valami más vizsga kell. No meg jó nyelvtudás! Már én is utánanéztem ilyesminek, mert volt idő, amikor én is arról álmodtam, hogy majd kint tanulok, de nekem erre semmi anyagi keretem nincs. Viszont találtam egy oldalt, egy olyan oldalt, ahol pont ezekre a vizsgákra készítenek fel, de hát ez is drága!
Szóval... én az anyagiak miatt lemondtam a külföldi tanulásról. :(
Cambridge-be nem kell semmilyen elozetes vizsga. Megirod a "Personal Statement"-edet, es ez alapjan eldontik, hogy behivnak-e interjura, vagy sem. Ha nem, akkor buktad az egeszet, ha igen, akkor meginterjuolnak, es ez alapjan eldontik, hogy felvettek-e, vagy sem. Ha felvettek, akkor kikuldik a levelet, hogy mik a feltetelei a felvetelednek (altalaban 5-os erettsegi es nyelvvizsga).
Tapasztalatbol mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!