Mit gondoltok Németországról?
Menj ki nyugodtan, majd belejössz:)
de h h külön éltek?
Azért élünk külön mert eleve Amerikában éltek anyumék (mert elváltak a szüleim és anyum hozzáment a mostani férjéhez) és most Németo.ban kaptak munkát és igy engem is hívtak..és nagyon szeretnék, hogy én is velük legyek..de a mamám nagyon hiáynozni fog HA elmegyek..
már 8 éve tanulok németet 5ös vagyok belőle de nem azért mert a nyelvtanját tudom..:/ és nagyon nehéz a német..és csak egy évet lennénk ott utána mennénk vissza Amerikába..szóval ez igy most kockázatos lesz hogy egyik orszagban se tudok elvégezni egy osztályt.:/
Szia,
ha valaki, én biztos tudok neked szolgálni neked egy-két infóval Németországról, ugyanis ott éltem öt évig, ráadásul pont ovi vége-iskola eleje időszakban, tehát bel kellett kóstolnom a német iskolai életbe is.
Először is, hogy mennyire nehéz megszoknod a környezetet, megtanulni a nyelvet függ attól is, hogy hova mész, mivel Magyarországon az iskolában valószínűleg csak a Hoch-Deutsch-ot nyomták, ezzel ellentétben Németország bizonyos részein jelentősen eltér a nyelv, akár a szórend, szószerkezetek is, szóval jelentősen megnehezedik a dolgod, hogyha egy ilyen régióba költözöl, mint hogyha egy viszonylag Hoch-Deutsch-hoz hasonló nyelvet beszélő régióba kerülsz.
Csak dicsérni tudom Németországot, komolyan, sokkal nagyobb ott a rend, mint itt Magyarországon, és a hangulat is jó (pl. Németek oda vannak a fociért, az osztályom, amikor másodikosan pont egy német válogatott meccs napján mentünk kirándulni, vittek a kirándulásra TV-t...:)).
Ami a másik előnye annak, hogy több országban is tölthetted gyerekkorodat az, hogy megtanulsz különböző (erősen különböző) emberekkel kommunikálni, és ez az életben nagyon fontos. Ha később kimész Amerikába, mint írtad, még jobb, mert még egy kultúrát ismersz meg, valamint beszélni fogsz a világ legfontosabb nyelvei közül kettőt szinte anyanyelvi szinten, ha sokat beszélgetsz kint tartózkodásod során.
Egyébként, ha kimész Németországba, keress a városban egy magyar csoportot, ott is rendkívül jó hangulat szokott lenni, és ők még jobban tudnak segíteni a beilleszkedésben, mint a Németek.
Remélem segíthettem, üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!