Írhatnék valakinek, aki jártas az USA-beli felsőoktatásban?
Inkább leírom ide. Eléggé speciális a helyzet, mert egy amerikai középiskolába jártam 1 évig és valószínűleg megoldható lett volna, hogy kint maradjak, de úgy döntöttem, hogy hazamegyek elkezdeni egy egyetemet. Ennek ellenére vissza akarok majd menni tanulni, de nem 4, esetleg 6 évre, diplomáig. 1, de maximum 2 szemeszter.
Olyan lehetőségeket nemigen találtam, ahol egy alapképzésre ki tudna menni valaki ilyen időintervallumig. Úgy látom, hogy az az egyetlen lehetőség, ha otthon halasztok és itt freshman-ként elkezdek egy egyetemet, ahonnan fél vagy egy év után kiugrom és hazajövök. Lehetséges ez? Vannak jogi buktatói? Mi a helyzet ezesetben a vízummal? Nyilvan diákvízumot kérnék, bemutatnám a teljes 4 évre szóló összeget, tudván, hogy csak 1/2szemesztert fizetek ki.
Jó kérdés, én mondjuk végig ott jártam, de amit írsz az nekem több szempontból is érdekesnek tűnik ilyen formában.
Először is mivel még két tökéletesen megegyező szakon sem azonos sem a tanterv valószínűleg, sem pedig maga az oktatási forma ugye. Ezért, hiába kezded el ott, lehet, hogy visszajössz két félév után és azt fogják mondani az itteni egyetemen, hogy nem számítják be egyik félévedet sem és kezdheted előröl. Ehhez meg ugye tudni kéne először is ,hogy milyen szakról meg mely egyetemekről van szó.
Az, hogy fél vagy egy év után hazajössz szerintem talán még a legkisebb gond lenne az alapján amit leírtál, persze lehet, hogy még annak is lennének külön jogi buktatói, de ezt már tényleg nem tudom. (Például gondolok itt arra, hogy tegyük föl olyan ösztöndíjprogramban kezded meg a tanulmányaidat amit végig is kell csinálni.)
Amúgy meg nem is értem, hogyha ott kezdenéd el freshmanként akkor itthon mit halasztanál? Ha ott kezded el, akkor nyilván nem kezded el itthon is és akkor nem kell halasztani.
A vízumnál meg annyi a lényeg, hogy tovább ne maradj mint ameddig szól, ha hamarabb jössz el abba még soha sehol nem kötöttek bele. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!