Bécsi továbbtanulás. Jó az irány?
Figyelt kérdés
Szóval, az University of Vienna-ra tervezem beadni a jelentkezésemet, azon belül pedig Theatre, Film and Media szakra. 3 éves a képzés, de előtte minimum fél évet nyelvtanulással töltök (van az egyetemnek tanfolyama). Ha egy évet tanulom a németet (mivel szerintem szükségem lesz rá) 23 éves leszek mire elvégzem. A cél, hogy producer, rendező, illetve valami olyan személy legyen belőlem, aki filmek/sorozatok/műsorok elkészítésében vesz részt. Szerintetek ezzel a szakkal jó irányba haladok? Illetve nem késő 23 évesen végezni és esetleg utána még egy 2 éves mesterképzést elvégezni?2015. nov. 21. 21:00
1/4 anonim válasza:
Az irány jó, és nem késő 23 évesen végezni. Amúgy közben is elkezdhetsz dolgozni. Minden rajtad múlik, ha jó vagy benne és elszánt vagy, akkor simán jó lesz ez a végzettség. Próbálj meg kapcsolatokat is építeni az egyetem alatt.
2/4 anonim válasza:
Szia!
Én itt tanulok Bécsben, és szerintem jó ötlet. Jó egyetem, jó híre is van. Viszont a kollégium-lakás választással nagyon ügyesnek kell lenned, mert nagyon drága tud lenni. Javaslom, hogy akár már most kezdj el nézelődni...
Az egyes minden mást remekül leírt :D
Ha kérdésed van Bécsről, bármiről írj bátran privit :)
3/4 anonim válasza:
Rendező szakirányt nem ajánlom. Jól hangzik, hogy esetleg majd rendezni fogsz a jövőben egy Jurassic Park szintű mozifilmet is akár, de a valóság egyáltalán nem ilyen. A valóságban ismeretség nélkül örülni fogsz, hogyha kapsz megbízatásokat. Ugyanis a rendezői munka olyan, mintha vállalkozó lennél. Nincs fix havi fizetésed, pénzt abból szerzel, hogy teljesíted a megrendeléseket vagy pedig pályázol egy-egy film, reklám, stb megrendezési jogára. Addig viszont nagyon sok víz lefolyik a Dunán, mire lesz esélyed egy megpályázott filmet rendezni. Inkább azt ajánlom, hogy operatőr, vágó vagy valami legyél még és mellette rendezősködj.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
Igazából nem is teljesen rendező szeretnék lenni, inkább valami gyakorlatiasabb dologra gondoltam én is.
Szállással és egyebekkel nem lesz gond, elég sok ismerős van kint, akik sokat segítenek. :)
2015. dec. 1. 19:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!