Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Továbbtanulás jó irány felé...

Továbbtanulás jó irány felé tartok?

Figyelt kérdés
Kedvenc tantárgy a biológia, kémia, magyar, angol. Elmegy a matek, földrajz, tesi. Nem nagyon csípem töri, fizika (bár ez inkább untat mostanában). Biológia szakra gondoltam, mert úgy érdekel és szeretem is. Az a kérdés hova menjek tanulni 3 egyetemet felsorolnátok, de Pesten túl ne legyen, illetve milyen az elhelyezkedés vele? Hol keresik őket?
2012. nov. 22. 16:45
 1/9 anonim ***** válasza:
27%

Nem igazán. Hogy merülhet fel benned az elhelyezkedés kérdése? Nem ez volt az első kérdés, amikor elgondolkodtál, melyik szakon tanulnál tovább?

Az egyetem nem arról szól, hogy "tanulom, ami érdekel, aztán majd lesz valami".

2012. nov. 22. 16:49
 2/9 A kérdező kommentje:
Igazából ez volt. Csak például be voltam tuszkolva egy olyan középiskolába, ahol olyat tanultam, amit nem akartam és így igen nehéz. Még egyszer nem követem ugyan azt a hibát. Arról van szó, hogy biológiával mindenki inkább az orvosit ajánlja.
2012. nov. 22. 16:55
 3/9 anonim ***** válasza:

De az egyetem célja nem az, hogy kitoljuk a gyerekkort azzal, hogy "csak tanulni kell, a többi majd lesz valahogy".

Azt mondod, nem követed el még egyszer a hibát. Mi lenne, ha tényleg jó volna a biológia szak, könnyen el is helyezkednél vele, de pont olyan munkát lehetne csinálni vele, ami nem neked való? Ez nem volna hiba?

Abból kellene kiindulni, nagyjából milyen munkát képzelsz el.

2012. nov. 22. 17:00
 4/9 anonim ***** válasza:
Az elsőre ne hallgass. Azt tanuld ami érdekel/tetszik, mert hiába tanulnál mondjuk gépészmérnöknek ha utálod a matekot. Soha nem fogod élvezni az életed, még ha valahogy el is végzed igy az egyetemet.
2012. nov. 22. 19:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Bocs, de hogy jön az írásomból, hogy gépészmérnöknek kellene tanulnia?
2012. nov. 22. 19:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Az egy példa volt, irhattam volna azt is hogy hiába megy orvosira ha utálja a bioszt...
2012. nov. 22. 20:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Vagy azt hogy hiába jár orvosira ha Ő nem akar orvos lenni. Semmi értelme nem lenne.
2012. nov. 22. 20:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Jó, akkor úgy kérdezem: hol írtam, hogy olyat kellene tanulnia, amivel olyan munkát csinálna, amit nem akar? Vicces, hogy éppen az ellenkezőjét írtam, éppen arról akartam lebeszélni a kérdezőt, hogy a végén olyan munkát végezzen, amit talán nem is szeretne. Lásd: "Mi lenne, ha tényleg jó volna a biológia szak, könnyen el is helyezkednél vele, de pont olyan munkát lehetne csinálni vele, ami nem neked való? [...] Abból kellene kiindulni, nagyjából milyen munkát képzelsz el."
2012. nov. 22. 21:55
 9/9 A kérdező kommentje:
Olyan munkát, ahol kell gondolkodni nem ilyen robot módszerrel kell dolgozni, mint pl. kutatás.
2012. nov. 23. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!