Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mit jelent Angliaban a GSCE? 15L

Mit jelent Angliaban a GSCE? 15L

Figyelt kérdés

Sziasztok! Lassan harom eve kint elunk Angliaban. 12 voltam amikor eloszor mentem itt suliba.

Most 15 eves vagyok, itt 11. osztalyba jarok, ami azt jelenti, hogy itt evvege fele lesz egy nagy vizsga (itt GSCE-nek hivjak)

Annyit nagyabol tudok, hogy kb ennek eredmenyei alapjan fognak felvenni fosulira vagy egyetemre.

De mast ugy nem nagyon tudok rola. :/

Ez Magyarorszagon az eretseginek felel meg?

Es, hogy ha hazamennenk mit tudnek vele kezdeni?

Valaki tudna nekem errol bovebben irni par sort? :)

Meg, hogy ha van tapasztalatot mondhadnatok pl. mennyire nehez? :)

A valaszokat elore is koszonom!:)

2015. okt. 22. 14:10
 1/5 A kérdező kommentje:
Bocsanat GCSE :D
2015. okt. 22. 14:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Azért, ha itt jársz suliba, elég gáz, hogy fingod nincs...

Az csak a "kisérettségi", genereal certificate of school education (asszem). utána, ha akarsz, csinálhatsz A levelt, azután egyetem.

2015. okt. 22. 14:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nehezen hiszem el, hogy 3 ev alatt az iskolaban nem volt lehetoseged ezt senkitol megkerdezni.
2015. okt. 22. 14:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

3 év alatt már tudhatnád és azt sem hiszem el, hogy a tanár még nem beszélt erről. Vagy ennyire nem tudsz angolul?

A magyar érettségi A levelnek felel meg Angliában.

Igen, jól írja az egyik válaszoló, ez ilyen kis érettségi.

2015. okt. 23. 14:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon van közép és emelt szintű érettségi. Most képzeletben gondoljuk azt, hogy van egy a középszintű érettségit megelőző alapfokú érettségi is.

Az brit iskolai rendszerben 3 típusú vizsga van. A GCSE, az az AS level és az A level.

Nézzük ezeket egymás mellett

alapfokú érettségi - GCSE

középfokú érettségi - AS level

emelt szintű érettségi - A level

Mivel alapfokú érettségi nincs, ezért a GCSE vizsgának nincs magyar megfelelője. Ez inkább arra szolgál, hogy mindenkinek meglegyen ez a vizsga, ezzel mehetsz szakmát tanulni vagy különböző College-be. Az egyetemek AS levelt kérnek, az erősebb egyetemek A levelt.

Londonban élek, tapasztalatból mondom, hogy a magyar érettségit NEM akarják elfogadni.

Nehézségét tekintve könnyebb (pont amiatt amit írtam) mint egy magyar érettségi.

Egyébként kérdező, én azt tanácsolom neked, hogy ne menj vissza Magyarországra, ha már itt lesznek meg az vizsgáid. Ha a nyelvtudás a probléma, akkor kér meg a szüleidet, hogy keressenek nyelvtanárt neked.

2015. okt. 24. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!