Tudtok ajánlani olyan egyetemet ahol videojátékok és filmek látványtervezését (concept artist, concept designer) oktatják?
Ezeket az elsajátítható tudásokat, NEM FELTÉTLENÜL egyetemen oktatják!
Ezeket a képesítéseket, egy-vagy több már elvégzett és gyakorlott"alapozásra" továbbképzik, mint már végzett:
-informatikus, programozó, műszaki-mérnöki...stb
-ritkán oktatják egyetemen-ha csak nem a számtech alapjainál kezded-inkább szaktanfolyamok, fizetős hasontanfolyamok(...grafikus, bináris tevező...stb)esetleg film-és képzőművészeti iskolák, szakkörei, mellékképsései, de nem ritka és a legelőnyösebb(a gyakorlás miatt)az internetes, vagy interaktív oktatás keresése.
Ezek többsége fizetős, de gyakorlatban hatékonyabb.
Elsajátítható hobbiszinten is önakaratból, de erről "papírt" nem szerzel, viszont egy jó demó-prezentációval, ami megfelel az önéletrajz digitális változatának, bárhol a világon bemutathatod a tudásodat, képességeidet.
Nem minden az igazolt vizsga, sok munkavállaló-munkaadó, ebben a "műfajban a tudást-mániákusságot-fantáziát-leleményességet-meglepetést-újítást-türelmet-kitartást...stb lát és keres, nem a "papírszerű végzettséget"!!!
Egyetértek az első válaszolóval. Többször olvastam már interjúkat művészekkel, és szinte minden megkérdezett valamilyen (nem a látványtervezéssel-gyártással kapcsolatos) szakot végzett és közben rájöttek, hogy mi érdekli őket igazából.
És innen indul az otthoni gyakorlás, demó elkészítése. Ha nagyon ütős a demó, behívnak. (teljesen mellékes, hogy van-e diplomád vagy sem) Ha pedig felvesznek akkor szépen lehet haladni a "létrán". Nagyon sok tutorial van ma már neten, illetve ahogy az első válaszoló írta fizetős tanfolyamok. Nem profit faragnak belőled, de az alapokat megadják az induláshoz.
Ha mindenképpen felsőoktatás a cél. Én puszta érdeklődésből több BKF-es rendezvényen (animációkkal kapcsolatos rendezvény) résztvettem már és nekem nagyon tetszik amit ők csinálnak. Szóval így kívülről tekintve ajánlani tudom a BKF animációs szakát. Teret engednek a "hagyományos" animációkészítésnek, illetve a 3D-nek. (Persze a jó rajzkészség mindkettőnél alapvető elvárás)
Tökéletes egyetértésben vagyok a hozzászólóval!
...de azért ne felejtsd el, hogy az általad választott tanintézmény, vagy oktatási forma, még nem elég, az a legkisebb gondod!
Sajnálatos módon szükséged lesz egy "ütős és masszív hardveres cuccra" is, amit valószínűleg neked kell felépíteni, mert a piackészen nem árulják és nem lesz olcsó beruházás, ha a tanintézménynek van is ilenje, akkor is csak korlátozottan férhetsz hozzá, így gyakorlatot nem nagyon tudsz szerezni.
Ha kapsz is ehhez munkát, számíts rá, hogy a megrendelő, vagy a munkaadó nem igen fog támogatni eszközökkel (tisztelet a kivételnek)de elvárják, hogy "hazavidd a munkát", ebben a szakmában, nem a helyszín számít, hanem a produkció!
A gondod először az lesz, hogy a hardveres és szoftos befektetésed megtérüljön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!