Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Tudtok ajánlani olyan egyeteme...

Tudtok ajánlani olyan egyetemet ahol videojátékok és filmek látványtervezését (concept artist, concept designer) oktatják?

Figyelt kérdés
Dániàba szeretnèk menni, úgyhogy az elsődleges cél egy helyi dán egyetemen ilyen szakot találni. De ha másképp nem megy, mindenképp máshol kell gondolkodnom a továbbtanulasról. Válaszaitokat előre is köszönöm!

2015. szept. 15. 00:12
 1/3 anonim válasza:
52%

Ezeket az elsajátítható tudásokat, NEM FELTÉTLENÜL egyetemen oktatják!

Ezeket a képesítéseket, egy-vagy több már elvégzett és gyakorlott"alapozásra" továbbképzik, mint már végzett:

-informatikus, programozó, műszaki-mérnöki...stb

-ritkán oktatják egyetemen-ha csak nem a számtech alapjainál kezded-inkább szaktanfolyamok, fizetős hasontanfolyamok(...grafikus, bináris tevező...stb)esetleg film-és képzőművészeti iskolák, szakkörei, mellékképsései, de nem ritka és a legelőnyösebb(a gyakorlás miatt)az internetes, vagy interaktív oktatás keresése.

Ezek többsége fizetős, de gyakorlatban hatékonyabb.

Elsajátítható hobbiszinten is önakaratból, de erről "papírt" nem szerzel, viszont egy jó demó-prezentációval, ami megfelel az önéletrajz digitális változatának, bárhol a világon bemutathatod a tudásodat, képességeidet.

Nem minden az igazolt vizsga, sok munkavállaló-munkaadó, ebben a "műfajban a tudást-mániákusságot-fantáziát-leleményességet-meglepetést-újítást-türelmet-kitartást...stb lát és keres, nem a "papírszerű végzettséget"!!!

2015. szept. 16. 00:24
 2/3 anonim ***** válasza:

Egyetértek az első válaszolóval. Többször olvastam már interjúkat művészekkel, és szinte minden megkérdezett valamilyen (nem a látványtervezéssel-gyártással kapcsolatos) szakot végzett és közben rájöttek, hogy mi érdekli őket igazából.

És innen indul az otthoni gyakorlás, demó elkészítése. Ha nagyon ütős a demó, behívnak. (teljesen mellékes, hogy van-e diplomád vagy sem) Ha pedig felvesznek akkor szépen lehet haladni a "létrán". Nagyon sok tutorial van ma már neten, illetve ahogy az első válaszoló írta fizetős tanfolyamok. Nem profit faragnak belőled, de az alapokat megadják az induláshoz.

Ha mindenképpen felsőoktatás a cél. Én puszta érdeklődésből több BKF-es rendezvényen (animációkkal kapcsolatos rendezvény) résztvettem már és nekem nagyon tetszik amit ők csinálnak. Szóval így kívülről tekintve ajánlani tudom a BKF animációs szakát. Teret engednek a "hagyományos" animációkészítésnek, illetve a 3D-nek. (Persze a jó rajzkészség mindkettőnél alapvető elvárás)

2015. szept. 16. 10:01
 3/3 anonim válasza:
100%

Tökéletes egyetértésben vagyok a hozzászólóval!

...de azért ne felejtsd el, hogy az általad választott tanintézmény, vagy oktatási forma, még nem elég, az a legkisebb gondod!

Sajnálatos módon szükséged lesz egy "ütős és masszív hardveres cuccra" is, amit valószínűleg neked kell felépíteni, mert a piackészen nem árulják és nem lesz olcsó beruházás, ha a tanintézménynek van is ilenje, akkor is csak korlátozottan férhetsz hozzá, így gyakorlatot nem nagyon tudsz szerezni.

Ha kapsz is ehhez munkát, számíts rá, hogy a megrendelő, vagy a munkaadó nem igen fog támogatni eszközökkel (tisztelet a kivételnek)de elvárják, hogy "hazavidd a munkát", ebben a szakmában, nem a helyszín számít, hanem a produkció!

A gondod először az lesz, hogy a hardveres és szoftos befektetésed megtérüljön!

2015. szept. 16. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!