Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Ha külföldön szeretnék tanulni...

Ha külföldön szeretnék tanulni, mit kell tennem?

Figyelt kérdés
Biztos millió ilyen kérdés van már, utána is olvasgattam, de nekem kb a fele kínai. Addig oké, hogy van egy ilyen TOEFL vizsga és ott nézik a pontokat. Tegyük fel, hogy én az Aberdeen-i egyetemre akarok menni jogot tanulni, konkrétan jogász szeretnék lenni. Akkor mik a teendők? Hogy zajlik ott a felvételi eljárás? Hogyan számítanak bele a pontszámba az itthoni jegyeim és az érettségim?

2015. aug. 2. 14:56
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
És lehetőleg államira vegyenek fel. Vagy láttam itt Magyarországon ilyen közvetítő cégeket. Velük kell felvenni a kapcsolatot? De elvégre a jelentkezési lapon meg fel kell tüntetni, és első helyre kell beírni, nem?
2015. aug. 2. 15:23
 2/14 anonim ***** válasza:
47%
Fogod az intézmény honlapját és elkezded böngészni. Bizonyára megvan a nyelvtudásod ahhoz, hogy majdnem az összes kérdésre megtaláld ott a választ, amelyikre pedig nem találtad, arról nyugodtan írhatsz nekik egy e-mailt.
2015. aug. 2. 16:41
 3/14 A kérdező kommentje:
Igen, van hozzá nyelvtudásom...nem fogod elhinni, de ott is keresgéltem, hogy külföldi diákként hogy lehet oda bejutni, de nem nagyon találtam...
2015. aug. 2. 16:44
 4/14 anonim ***** válasza:
57%

10 masodperc 5 kattintas. Ennyibe tellett megtalalni:

[link]

Itt minden le van irva amit tudni kell ennel jobban egy gyks se fogja tudni...

2015. aug. 3. 00:34
 5/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem érdemes szerintem közvetítő szervezeten keresztül jelentkezni.

Van a ucas.com nevű oldal, azon keresztül kell jelentkezni a UK egyetemekre. Itt öt helyet tudsz megjelölni. A továbbiakat is el tudom mondani, ha érdekel, és még nem találtál választ, írj privit nyugodtan.

Kell nyelvvizsga is, pl a TOEFL vagy IELTS, és azok is beleszámítanak a felvételibe.

Skóciában ha EU állampolgár vagy, akkor ingyenes az egyetem.

2015. aug. 3. 10:49
 6/14 anonim ***** válasza:

Kedves Ronaxad!

Ez nem a jó oldal, ez nem neki szól, hanem azoknak, akik nem EU vagy UK állampolgárok

2015. aug. 3. 10:50
 7/14 anonim ***** válasza:
27%

Tovabbi ket kattintasra lett volna szukseged:

[link]

Nem rossz szandekbol mondom de aki nem tudja igy maganak megtalalni az ugy el fog veszni egy kulfoldi egyetemen, hogy egy ev alatt nem talalja meg magat. Itt nem fogja senki a kezed es kiserget vegig mindenhova...

2015. aug. 4. 06:53
 8/14 anonim ***** válasza:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula.. Itt leírtam kb mindent igaz ez Anglia de Anglia-Skócia ilyen szempontból ugyanaz csak a finanszírozásban tér el a kettő.
2015. aug. 4. 10:02
 9/14 anonim ***** válasza:
Ja es ez az állami nem állami őrület csak Magyarorszagon van máshol vagy ki van mondva, hogy ingyenes az egyetem vagy ki van mondva, hogy fizetős es mindenkire vonatkozik.
2015. aug. 4. 12:34
 10/14 A kérdező kommentje:
Ronaxad, közben én is megtaláltam, viszont minden hasonló kérdésnél csak azt olvasom, amit te írtál, hogy ha ezt meg ezt nem találod meg akkor így meg úgy el fogsz veszni külföldön. Hagyjuk már!
2015. aug. 4. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!