Mit éri meg tanulnom?
Tehat angol suliba jarok és osszel megyek collegeba es max 4 targyat vehetek fel ha sportolni is akarok mellette. Harmat mar valasztottam: klasszikus civilizaciok, kozepkori tori es matek. Mind a harmat nagyon elvezem es eleg jo is vagyok bennuk. Negyedik lehetosegnek eredetileg a spanyolt szantam de ido kozben a tanarom miatt elegge megutaltam az egeszet es ugy dontottem h nem folytatom igy a kovetkezok vannak amik erdekelnek de nem sokat tudok roluk:
-kormany es politika
-jog
-gazdasagtan
Nem tudom melyik lesz hasznos kesobb vagy h egyaltalan mit szeretnek dolgozni de persze szeretnek bejutni egy jo egyetemre.
Ki mit gondol melyik a legerdekesebb es leghasznosabb?
Koszi elore is :)))
Jog!
Indoklás: állandóbb mint a másik kettő!
Jó esetben.
Nos, ha szereted a matekot, akkor szerintem a gazdaságtannal is meg leszel elégedve. Elég hasznos tárgy tud lenni, egy egészen új gondolkodásmódot tudsz általa elsajátítani.
A jog is hasznos persze, bár én úgy gondolom, hogy jobbára az magolós dolog, az idő előrehaladtával a megszerezett tudás elveszik (legalábbis nagy része). Továbbá azért a jogszabályok, törvények van hogy évente változnak.
A kormány és politika témakör csak sejtem, hogy mit takarhat. Amennyiben gondolkozol politikai pályán, akkor ajánlom, más esetben nem igazán :/
Egyébként nem értek egyet az első hozzászólóval. Feltételezem, hogy a kormány és politika tárgy keretében nem arról fogsz tanulni, hogy mit csinál most a kormány.....
Másrészt pedig a gazdaságtan kevesebbet változik, mint a jog....
Hat csak annyit tudok h a kormany es politika targy az a kormany felepiteserol szol, sajnos a bemutatoorara nem tudtam elmenni :/
Egyebkent koszonom a valaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!