Mennyire nehéz bekerülni angol egyetemekre?
Sziasztok :)
Mi kell ahhoz egy magyar, érettségivel rendelkező embernek, hogy bekerüljön egy angol egyetemre? Kell tenni valamiféle vizsgát? Ha igen, mifélét? Lehetőleg olyan válaszolók véleményére lennék kíváncsi, akiknek van tapasztalata a témában :) Előre is köszi!
// Jelenleg Magyarországon vagyok, informatikát (computer science/software engineering) tanulok Szegeden, alapképzésen. Tervezem, hogy kivonulok (esetleg ki is költözöm) Angliába, és lehet, hogy tovább tanulnék, amint "biztos a helyem" :) //
Az egyetemi képzés 9ezer font egy félévre (3.6 millió Ft). Van diákhitel (nem vagyok benne biztos, hogy bevezették-e, hogy csak azok vehetik fel, akik 3 éve élnek az országban).
Színvonaltól fugg, hogy mennyire nehéz bekerulni. A levelt szoktak kérni. A magyar érettségi a GCSE-nek felel meg, az A level az emeltszintu érettséginek. Általában 4 tantárgyból kérnek A levelt. A magyar rendszerrel ellentétben itt a szakhoz kotheto tárgyakból kérnek vizsgát. Pl. én bioszra szeretnék menni, tolem matekbol, biológiából, kémiából és fizikából kérnek A levelt. Érdemes jó egyetemet megcélozni, mert amire konnyu bekerulni, annak a színvonala is olyan, hogy akkor már Magyarországon bármelyik másik egyetem. Én azt tanácsolom, hogy tanuld a nyelvet, olvass szakirodalmat angol nyelven, filmeket angol nyelven nézd és alapképzés után gyere ki folytatni mesterre.
Első válaszoló vagyok.
Azért nézz már meg egy érettségi és egy A level feladatsort :) Annak nincs köze se egymáshoz. Bár az valóban igaz, hogy a GCSE-nél valaminél többet tud az érettségi, de sehol nem fogadják el A levelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!