Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mennyire nehéz bekerülni...

Mennyire nehéz bekerülni angol egyetemekre?

Figyelt kérdés

Sziasztok :)

Mi kell ahhoz egy magyar, érettségivel rendelkező embernek, hogy bekerüljön egy angol egyetemre? Kell tenni valamiféle vizsgát? Ha igen, mifélét? Lehetőleg olyan válaszolók véleményére lennék kíváncsi, akiknek van tapasztalata a témában :) Előre is köszi!

// Jelenleg Magyarországon vagyok, informatikát (computer science/software engineering) tanulok Szegeden, alapképzésen. Tervezem, hogy kivonulok (esetleg ki is költözöm) Angliába, és lehet, hogy tovább tanulnék, amint "biztos a helyem" :) //

2015. máj. 10. 18:55
 1/6 A kérdező kommentje:
UI: Ott van olyan, hogy támogatott képzés, vagy csak fizetős van? :)
2015. máj. 10. 19:12
 2/6 anonim ***** válasza:

Az egyetemi képzés 9ezer font egy félévre (3.6 millió Ft). Van diákhitel (nem vagyok benne biztos, hogy bevezették-e, hogy csak azok vehetik fel, akik 3 éve élnek az országban).

Színvonaltól fugg, hogy mennyire nehéz bekerulni. A levelt szoktak kérni. A magyar érettségi a GCSE-nek felel meg, az A level az emeltszintu érettséginek. Általában 4 tantárgyból kérnek A levelt. A magyar rendszerrel ellentétben itt a szakhoz kotheto tárgyakból kérnek vizsgát. Pl. én bioszra szeretnék menni, tolem matekbol, biológiából, kémiából és fizikából kérnek A levelt. Érdemes jó egyetemet megcélozni, mert amire konnyu bekerulni, annak a színvonala is olyan, hogy akkor már Magyarországon bármelyik másik egyetem. Én azt tanácsolom, hogy tanuld a nyelvet, olvass szakirodalmat angol nyelven, filmeket angol nyelven nézd és alapképzés után gyere ki folytatni mesterre.

2015. máj. 10. 22:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Tehat szukseged lesz egy motivacios levelre (miert akarod azt tanulni amit, miert pont teged vegyen fel az egyetem. Ebbe erdemes beleirni eredmenyeket is, meg ha csinaltal barmilyen onkentes munkat akk azt is). Ezenkivul kell egy tanari ajanlolevel, es ugye erettsegi. Az elozonek nincs igaza, a kozep erettsegi nem felel meg a GCSEnek, koze nincs hozza. Az erettsegi az A level. Kell egy nemzetkozileg elismert nyelvvizsga is, es nyilvan diakhitel hogy tudd fizetni a tandijat.
2015. máj. 11. 17:29
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyébként átlagában 2-3 emelt szintű érettségit várnak, nem 4-et.
2015. máj. 13. 18:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok.

Azért nézz már meg egy érettségi és egy A level feladatsort :) Annak nincs köze se egymáshoz. Bár az valóban igaz, hogy a GCSE-nél valaminél többet tud az érettségi, de sehol nem fogadják el A levelnek.

2015. máj. 15. 11:39
 6/6 anonim ***** válasza:
A tandíj Angliában 9000 font/ÉV, és lehet felvenni diákhitelt, nem kell min 3 évet az országban élni, EU állampolgárként is fel lehet venni. A magyar érettségit elfogadják, de az egyetem honlapját meg kell nézni, hogy mit hogy számítanak be. Kell nyelvvizsga, IELTS vagy TOEFL, ezt is egyetemtől kell megtudakolni, hogy melyiket és milyen eredményt várnak tőled.
2015. aug. 10. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!