Szerintetek 400 pontos éretségivel, egy emelt szint angolbol és egy b2 es szintű ielts nyelvvizsgavol milyen angol nyelvü egyetemekre vesznek?
Sajnos az angol egyetemeken a magyar pontszámítású rendszer fabatkát sem érne, így nem is azt nézik.
Nekem személy szerint megajánlottak 5db jegyet az 5 különböző érettségi tantárgyból és egy akkreditált nyelvvizsgát, amin bizonyos százalékot el kellett érnem. (Durván egy középszintű nyelvvizsga volt a követelmény)
Ezek a megajánlott jegyek iskolánként és szakonként nagyon változóak. Nekem kitűnő érettségi kellett, meg persze a nyelvvizsga. Maga a jelentkezés már januárban elkezdődött és durván márciusig tartott, az érettségi után pedig el kellett küldenem az eredményeimet, ami alapján eldöntik felvesznek-e vagy sem - lehet több hely akad, így alacsonyabb rendű jegyekkel is felvesznek, ennél többet nagyon nem várhatnak el.
Személy szerint teljesen feleslegesnek tartottam az én szakom megjelölt Magyar és Történelem 5-5 követelményét, hiszen Kémia szakra jelentkeztem, de ez csak egy apró kritika azt a rendszert érintően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!