Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyan kell ennek nekikezdeni?

Hogyan kell ennek nekikezdeni?

Figyelt kérdés
Tegyük fel,hogy felvettek az általam 1.-nek megjelölt középiskolába.El is végeztem sikeresen,az okj-s képzést is megcsináltam,érettségim is van.Munkát kaptam itthon,dolgoztam pár évet,de most minden vágyam kijutni Kanadába.Hogy kezdhetek ennek neki,egyáltalán hogy kell ennek nekikezdeni?Természetesen még csak 14 éves vagyok,de már szeretném tudni,hogy hogyan is működik az egész!Hogyan szerez valaki külföldön munkát,hogyan vesz valaki külföldön lakást,ha azt sem tudja,hogy mi merre van,és hogy hogyan is kezdjen neki?És az államporgárságot egyáltalán meglehet-e kapni?És ha már minden dolga megvan,szóval lakás,család,munka,akkor ha hazajön Magyarországra,akkor már nem tartózkodhat fél évet sem Magyarországon,mert elveszik a magyar állampolgársága??Vagy hogyan működnek ezek a dolgok?Nem értem,sos..végülis nem sürgős,van még jó pár(15-20) évem,hogy rájöjjek a dologra magamtól is,de én szeretnék erről már most tudni mindent!MINDENT!:P:D
2010. febr. 1. 20:10
 1/7 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű a válasz.

NYELVET KELL TUDNI!!!

Ha nagyon jól tudsz angolul, akkor nincs akadálya semminek Kanadában.

Ha belegondolsz minden úgy működik mint itthon, Magyarországon. Az emebrek ott is ugyanúgy keresnek munkát mint itt. Ott is úgy vesz lakást mint itt.

Az emberek Kanadában úgyanúgy élnek mint itthon. Csak magasabb a fizetésük, és korszerűbb minden. De alapjában véve minden ugyúgy működik mint itthon.

2010. febr. 5. 12:24
 2/7 A kérdező kommentje:

kösz..de mégis..tehát...a kérdés a következő:

Ha Magyarországról akar valaki Kanadába költözni,akkor hogy vásárolja meg a lakást,vagy hogy vegyen lakást,ha van pénze rá,de nem tudja,hogy hol van,meg ilyenek??szval még M.o.-ról megkell venni,vagy ez hogy működik?Nyílván az odaérkezés után valahol lakni is kell..igaz,ott vannak a hotelok..de oda is éjfélbe bejelentkezni..áhh...nemtom,akkor ez hogy működik?

2010. febr. 5. 14:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Nyílván előszőr albérletbe fogsz lakni.

Rámész egy olyan oldalra, ahol Kanadai kiadó és vásárolható lakások, házak vannak. Nílván ANGOLU? felveszem a lakás tulajdonosával a kapcsolatot, és megmondom neki hoyg érdekel a kiadó lakása, mennyibe kerül és ha igen mikorra várható az érkezésem.

Ő megadja a címet, és te a legegyszerűbb módon, ha még ugye sehol semmit nem ismersz, taxival odamész a címre.

Onnan meg már személyesen találkozol a tulajjal, ahol ANGOLUL kell majd beszélned.

Ezért is hangsúlyoztam a kommunikációt, és az angol nyelv ismeretét.

2010. febr. 5. 15:46
 4/7 anonim ***** válasza:

14 éves vagy. Ráérsz még ezen gondolkozni.

Honnan tudod hoyg 15 múlva is Kanadában akarsz élni???

Írtad hogy MINDENT akarsz tudni.

Szerinted itt bárki is oldalakat fog neked írni erről??

Nagyon bonyulult egy külföldinek, bárhol is élnie.

Ezt nem lehet csak így leírni.

2010. febr. 5. 15:49
 5/7 anonim ***** válasza:

azt hiszem, egy csónakban evezünk...

én is nagyon szertnék kijutni kanadába...csak ugye nem egyszerü...csak télleg érdemes meggondlni, hiszen egyik pillanatról a másikra megváltozhat a véleményed...én már akartam spanyolországban, franciaországban, sőt, még afrikában is!

(persze ha megengedhetem magamnak elfogok jutni ezekbe az országokba is)

deeee marad kanada:D sok sikert azálmos megvalósításához:)

2010. okt. 13. 18:22
 6/7 A kérdező kommentje:

Most jelentkeztem egy gyerekgondozós tanfolyamra.Járni is fogok,hogyha a végén kapok vmi oklevelet róla..:P (:

Ott tart az álmom,hogy a barátnőmmel(az egyik új bnőmmel) tervezzük,hogy mindenben segítünk egymásnak(főleg a tanulásban),ő majd tanítani fog engem angolul így legalább megtanulom az alapokat.Aztán nyelvvizsgázni is akarok belőle,ahogy németből is.Először próbálkozni fogunk egy közelebbi hellyel,aztán később Kanadával.Au-pairként szeretnék kimenni,ő babysitterként.Lehetőleg közeli családokhoz.

Remélem vmi lesz belőle..mertha nem..akk..:S:(

2010. okt. 19. 20:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Most vagyok 10.-es.:)és ott tartok,hogy vágyok még Kanadára,de előbb kiakarom próbálni Ausztriát és Németorazágot..Ausztriában 5 év alatt szerintem meg lehet keresni egy németországi kisebb lakás árát,aztán ott 3-4 év alatt vagy rövidebb idő alatt megkeresek annyi pént,hogy kijuthassak majd Kanadába csak így turistaként és 2 hetet ott töltsek.Ez a barátnőm már végülis nem akar velem kijönni sehova,az angolt is rég befezejtük vele...:SSS
2012. márc. 24. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!