A férjem Angliában dolgoznak, van egy 10 éves kislányom 3. osztályos, én is szeretnék kimenni Angliába dolgozni, de az egyetlen visszatartó erő, hogy a gyermekem iskolába járását ott hogyan oldjam meg, hol kapok ennek kapcsán konkrét felvilágosítást?
Ami biztos, hogy iskolás koru gyermeket csak úgy külföldre nem vihetsz ki.
Vagy is otthon ki kell kérni az iskolábol angliában pedig be kell iratni az iskolába. Ezt a magyar gyámügynél is be kell jelenteni és kérnek környezettanulmányt az új lakhelyröl.
Hogy kint mit kezd vele az iskola azt nem tudom. (németországban elküldik egy éves integrációs iskolába, ahol megtanulja a nyelvet, ez ingyenes)
Németorszßagban élek, és ez mindenhol így megy, csak azt nem tudom hogy Angliában ha a gyerek nem tud megfelelöen angolul mit kezd vele az iskola, hogy ott kell-e egy ilyen integrációs kurzusért fizetnetek vagy sem.
Én egyszerűen magántanulóként járatom a gyerekemet itthon, kint pedig normálisan reggeltől délután 3ig. Miután elhozom suliból, foglalkozok vele magarul, kicsit olvastatom, nyelvtanozunk, beszélgetünk a magyar írókról-költőkről (illetve én mesélek neki rőluk :)), kicsi környezetismeret, kicsi matek, mert angliában más tanmenet szerint haladnak. 1-2 óra naponta, otthonról kapjuk e-mailben a tanító nénitől a házikat, meg elmondja röviden mit csinálnak. Nekem így a legegszerűbb :)
Az angol lecó egyébként 5-10 perc alatt megvan, általában pár mondatot kell írni, meg 1-2 matek példamegoldás..
Nehéz így dolgozni, mert 9-től 3-ig van suli. Én nem dolgozom, nem tudom megoldani a szüneteket, ami havonta van szinte (bank hollyday).. éjszaka pedig a férjem nem enged dolgozni :)
szerencsések vagyunk, mert ő elég sokat kerese, így van lehetőségem lógatni a lábam.. Amíg a fiam suliban van, addig előkészítem a délutáni tanulnivalóját, csinálok neki feladatokat, megnézem mit kell vele megtanítanom, emellett járok tanfolyamokra, és terveim szerint németet és franciát fogok tanítani vagy műkörmöt építek, ezeket tudom háznál is :)
vidd ki nyugodtan, jobb ha együtt a család és az angolja brutálisan jó lesz!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!