Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Aki kint tanul külföldön...

Aki kint tanul külföldön mennyire tartja a kapcsolatot az itthoni barátaival?

Figyelt kérdés
Végzős évünket éljük és mindenki olyan búcsúzkodó mintha soha nem találkoznánk többé... nekem ez rossz érzés mert én ráadásul külföldön fogok továbbtanulni, persze jövök majd haza látogató csak nem tudom mennyire maradnak meg a régi barátságok
2014. dec. 8. 06:35
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz könnyű, az biztos. Erre készülj.

Én két éve érettségiztem. Nagyon jó osztályközösségünk volt, ennek ellenére osztály szintű találkozás két év alatt egyszer volt, akkor 20-an voltunk ott a 30-ból, három napot töltöttünk el a Balatonnál. Néha próbálkoznak összehozni közös kocsmázást, vagy valami programot, de a 30 emberből egy-egy ilyen alkalomra 3-7 ember szokott elmenni.

Akik közös "klikket" alkottak, ők is elég ritkán találkoznak, havonta-kéthavonta sikerül nekik. Persze akik egy szakon tanulnak tovább, azoknak könnyebb. Nálunk sokan mentek vidékre is, külföldre is, így a beszélgetések is elég ritkák, mindenkinek más az időbeosztása, és mindenki elég sokat tanul.

2014. dec. 8. 07:46
 2/2 Dubi ***** válasza:
Hasonló a tapasztalatom, a fő probléma karácsony környéke, amikor te már esetleg végeztél a viszgákkal, otthon vagy, a barátaid pedig mind keményen tanulnak. A mi klikkünk azért elég gyakran találkozik, nem osztálytalálkozó, de jól elvagyunk 6-8-an egy moziban, kocsmában vagy valaki lakásán társasozva.
2014. dec. 14. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!