Németországban ingyenes a felsőoktatás akkor is ha nem vagyok állampolgár?
Nemetorszagban nem ingyenes a felsooktatas, legalabbis nem minden szovetsegi allamban az.
Es eleg nehez kulfoldikent bejutni.
"igen, köszönöm, de csak akkor kezdeném el tanulni ezt a nyelvet ha lenne értelme, esetemben én is mint nem állampolgár bekerülhetnék."
Azért írtam a 3-4 évet, mert ez a reális idő, hogy megtanuld annyira a nyelvet, hogy felvegyenek
Mivel az eu-ban vagyunk, ugyanugy kell kezelniuk a magyarokat is mint a nemeteket, tehat ha a nemet nem fizet tandijat, akkor a magyar se. Altalaban felevente 2-300 eurot kell befizetni, ezzel 90%-ban a feleves berletedet fizeted ki. Tandij a privat egyetemeken van, azokbol eleg keves van, szinte mindegyik allami, ahol nincs tandij.
Ami hatrany magyarkent, h magadnak kell fizetned a tb-t (a nemetek a szuleiken ketesztul huszonvalahany eves korukig biztositva vannak), es magyarkent nem kaphatsz diakhitelt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!