Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Az USA-ban miért nem ingyenes...

Az USA-ban miért nem ingyenes a felsőoktatás?

Figyelt kérdés
Egyébként a közoktatással mi a helyzet? Az költséges? Miért kell fizetni?
2014. okt. 17. 08:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
74%
Szinte sehol sem ingyenes a felsőoktatás, nem csak az usa-ban.
2014. okt. 17. 09:14
 2/15 A kérdező kommentje:

Európában szinte mindenhol ingyenes, nem?

(Ingyenes alatt azt értem, hogy ha jól tanulsz, akkor az állam finanszírozza.)

2014. okt. 17. 09:19
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem, közel sem így van Európában sem.

Országonként más a rendszer.

2014. okt. 17. 12:39
 4/15 A kérdező kommentje:
És hol van Magyarországéval megegyező, vagy ahhoz hasonló rendszer?
2014. okt. 17. 14:38
 5/15 anonim ***** válasza:
74%

Miben hasonló Magyarországéhoz? Finanszírozási kérdésekben..?? Nincs hasonló rendszer mint a magyar sehol máshol.

De pl. Ausztria, Skócia egyetemein nincs tandíj...de attól a rendszer teljesen más, mint nálunk.

2014. okt. 17. 15:07
 6/15 anonim ***** válasza:
81%
Ilyen elrontott felsooktatas csak magyarorszagon van. mashol a vilagon ilyet nem talalsz.
2014. okt. 17. 19:51
 7/15 A kérdező kommentje:
Mi a problémád vele?
2014. okt. 18. 09:45
 8/15 szabina555 ***** válasza:

hogy mi a baj a magyar felsőoktatással?

abba nem megyek bele, hogy fizetős/nem fizetős.. de! a tanárok itt nem azt nézik, hogy te tehetséges vagy, nem segítenek, nem segítik elő a szakmai fejlődésed (amit kellene nekik), ellenben akadályoznak mindenben, megbuktatnak, csak hogy még tovább oda járj és még többet fizess, jobb esetbe bejár órára és lead valami anyagot, de inkább csak felolvassa, amit kivetít, nehogy magyarázzon mellé valamit pluszba, vagy csak filmet nézet egész órán. elméleti oktatás van, de ha kikerülsz, a gyakorlatban semmit nem tudsz alkalmazni és azt se tudod mi micsoda, mert csak szóban hallottál róla (nyilván ez nem minden szakra igaz). A tanárnak segítenie kellene a diákjait, nem pedig hátráltatni és elvenni a kedvét az egésztől.

Másrészt meg rengeteg felesleges dolgot tanulunk, a fontos dolgokat meg nem mondják el.

És néhány iskolában igencsak rosszak a tanulási körülmények, vagy a kollégium.

Saját tapasztalat, szóval cáfoljatok nyugodtan, és természetesen nem minden tanár, engem is tanít 1-2 aki olyan tanár, amilyennek minden tanárnak lennie kellene.

2014. okt. 18. 11:00
 9/15 A kérdező kommentje:

Megtudhatom, hogy te hova jársz?

Csak mert a BME Villanykaron közel sem ez a helyzet. a kollegium és maga a Villanykar a legjobb egyetemi közösségek egyike, a tanárok tudják, hogy a tárgyuk nehéz, így rendszeresen tartanak konzultációt, a követelmények teljesíthetőek. (Ha már szándékosan megbuktat téged egy tanár, akkor ott te csesztél el valamit, amiatt ezt teszi a tanár.) Az előadásokból vannak érdekesek,semlegesek és unalmasok is, de ezt a tárgy/tanár teszi, de ez nem jelenti azt, hogy nem megérthető/megtanulható.

2014. okt. 18. 12:27
 10/15 szabina555 ***** válasza:

SZIE-Ybl-re járok. a közösség nálunk is jó, stb. ezzel nincs gond.

lehet én vagyok a hülye, hogy 'direkt' megbuktat a tanár, de az, hogy 250 emberből 5(!!!) ember végez időben, nem hiszem, hogy csak a diákok hibája lenne.. kizárt, hogy a maradék 245 ember hülye legyen és lusta tanulni. ott igenis a tanárokkal is gond van.

egyértelmű, hogy vannak érdekes, átlagos és unalmas órák, témakörök, de a tanár feladata lenne, hogy minél érdekesebbé és aktívabbá tegye az órát. én ehiszem és tudom, hogy nehéz ezt több száz embernél, de akkor se így kéne.. a legnagyobb gond szerintem, hogy a tanárunk többsége 'civil' és a szakmájában egyébként tök elismert, és ez tök jó, hogy ilyenek tanítanak minket, de attól még nem jó tanár, mert nem tanulta ezt, nem tudja hogyan kell jól átadni a tudását.

de mint írtam, ez csak saját tapasztalat, örülök, ha máshol nem így van (tudom, hogy igen, de mindegy..). élvezd tovább a villanykart, és örülj, hogy nálatok jó tanárok vannak

2014. okt. 18. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!