Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Az USA-ban miért nem ingyenes...

Az USA-ban miért nem ingyenes a felsőoktatás?

Figyelt kérdés
Egyébként a közoktatással mi a helyzet? Az költséges? Miért kell fizetni?
2014. okt. 17. 08:33
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszi.

Nálunk az a mottó, hogy a felvettek feléből, sohasem lesz mérnök. Mert 1000 gólya van évente, és csak 500 diplomázik le évente. És ez igaz is, mert sok ember mint egy hisztis kis ****, ahelyett, hogy kicsit jobban próbálni figyelni, inkább azt mondja, hogy hú de szar ez, és alszik. Még csak 1 ZH volt a gólyáknak, de ott is már nagy része megbukott.

Bár ennek az az oka, hogy kevés a ponthatár, így aki középsulit leszarta, de tud tanulni, attól még simán szerezhet diplomát. (Ami szerintem jó rendszer). Csak hát aki azért szerzett kevés pontot, mert nincs hozzá tehetsége, és nem azért, mert nem akart, annak sajna távoznia kell.

2014. okt. 18. 13:47
 12/15 szabina555 ***** válasza:

persze, ez egyértelmű, hogy a mérnöki szakokra könnyá bekerülni, de nehéz bentmaradni. és ezzel nincs is gond. és nekem is rengeteg csoporttársam van, aki középsuliban kb.2es volt mindenből, itt meg megvan mindene és az élen jár.

de attól még a véleményem nem változott. na mindegy, ezen én úgyse tudok változtatni.

2014. okt. 18. 13:55
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Hogy miert rossz a magyar felsooktatas?

Azert, mert ugyanugy a lexikalis tudasra epit mint a kozepiskola. Batyam aki az ElTE-re jart vmilyen programozoi szakra meselte, hogy mik mennek ott. Fasult tanarok, hatalmas bukasi arany, az orakon csak ledaraljak a sajat konyvuket stb.

Az, hogy van allami kepzes, azaz az allam fizeti helyetted a kepzest mar rossz. Itt az USA-ban senkinek sem ingyenes az egyetem viszont a diakok kb 80-90%-a kap vmilyen tamogatast, attol fuggoen, hogy tanul, mit csinal stb. Azzal, hogy fizet erdekelte teszi magat a tanulasban. Nem mindegy, hogy kifizetsz mondjuk 350 ezert forintot(ekorul van a mernoki kepzes ha jol tudom) felevente, vagy 8 milliot egy felevert mint itt. Remelem erzed a kulonbseget. Ami meg az oktatas szinvonalat illeti: Elsosorban a problemamegoldasra es az onallo gondolkodasra keszitenek fel amellett, hogy targyi tudasod is van. A bukasi arany 1%. Ez Amerika.

2014. okt. 19. 01:27
 14/15 anonim ***** válasza:
Azért a 8 millió az egy kicsit kevesebb...
2014. okt. 22. 20:40
 15/15 anonim ***** válasza:
Mikor az irtam itt, ertelemszeruen azt az egyetemet emlitettem ahova en jarok. Itt az out of state tanuloknak kb. 64,000-70,000 dollar a tandij. 250 ft/dollar arfolyam a szamitast rad hagyom. Csak nem okoz gondot.
2014. okt. 22. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!