Angliai és skócia egyetemre hogy lehet bekerülni? Tandíj mennyire drága?
21 éves vagyok. Jövő szeptemberben akarom kezdeni az egyetemet. Eddig utazgattam és külföldön dolgoztam. Angol nyelvtudás meg van.
Érettségi eredményeim: magyar, töri matek kb 70 % szall 4 es, angol és német nyelv emelt szinten 90% feletti szall 5 ös.
Emelett angol nyelvvisgám van.
Ilyen eredménnyel van esélyem? Főleg az is érdekel mennyi a tandíj és mikor kéne jelentkeznem.
Valami business, tourism szakot végeznék.
Az UCAS honlapján kell jelentkezni ( [link] ), itt egyébként minden fontos info fönt van. A jelentkezési határidő a legtöbb esetben január 15, de Cambridge-be és Oxfordba október 15. A tandíj sok (akár 9000 font per év is lehet), viszont ezt teljese egészében fedezi a tandíjhitel, aminek inflációkövető a kamatozása (évi 1% körüli), és nagyon kedvező a visszafizetése (csak akkor kell törleszteni, ha viszonylag sokat keresel, és akkor sem annyit, hogy az a legkevésbé is megterhelő legyen).
Elsősorban az interjú az egyetemen dönti el, hogy felvesznek-e, azt nem tudom, hogy az érettségi eredményeid mennyire számítanak, vagy hogy elég jók-e, mert nagyon más területen tanulok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!