Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Angliai és skócia egyetemre...

Angliai és skócia egyetemre hogy lehet bekerülni? Tandíj mennyire drága?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok. Jövő szeptemberben akarom kezdeni az egyetemet. Eddig utazgattam és külföldön dolgoztam. Angol nyelvtudás meg van.

Érettségi eredményeim: magyar, töri matek kb 70 % szall 4 es, angol és német nyelv emelt szinten 90% feletti szall 5 ös.

Emelett angol nyelvvisgám van.

Ilyen eredménnyel van esélyem? Főleg az is érdekel mennyi a tandíj és mikor kéne jelentkeznem.

Valami business, tourism szakot végeznék.

2014. júl. 21. 17:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Az UCAS honlapján kell jelentkezni ( [link] ), itt egyébként minden fontos info fönt van. A jelentkezési határidő a legtöbb esetben január 15, de Cambridge-be és Oxfordba október 15. A tandíj sok (akár 9000 font per év is lehet), viszont ezt teljese egészében fedezi a tandíjhitel, aminek inflációkövető a kamatozása (évi 1% körüli), és nagyon kedvező a visszafizetése (csak akkor kell törleszteni, ha viszonylag sokat keresel, és akkor sem annyit, hogy az a legkevésbé is megterhelő legyen).

Elsősorban az interjú az egyetemen dönti el, hogy felvesznek-e, azt nem tudom, hogy az érettségi eredményeid mennyire számítanak, vagy hogy elég jók-e, mert nagyon más területen tanulok.

2014. júl. 27. 16:14
 2/3 anonim ***** válasza:
Anglia évi 9000 körül lesz tandíjban, Skócia közel ingyenes (nem Angol EU állampolgároknak, a szimmetria elvén), szebb, normálisabb, és talán szeptember végétől független EU ország is lesz, míg esetleg Anglia 2017-ben kilép. Te döntesz.
2014. aug. 1. 14:42
 3/3 anonim ***** válasza:
0%
Ja, most olvasom. Business, tourism, ezekhez nem kell egyetem, és nem is keresel jobban ilyen "diplomásként" sem.
2014. aug. 1. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!