Hogyan lehet bekerülni egy amerikai egyetemre?
ÉN is szeretnék MIT-ra MSc-re bekerülni,utána kérdezek.
Te mire mennél?
Hogy lehet bekerülni Ivy League-es topegyetemekre?
1. Ha valaki be akar kerülni, talpraesettnek kell lenni legalább annyira, hogy maguk utánajárjanak. Higgyétek el, nem sok embert vettek fel, akik egy gyk szintű oldalon kezdték el a tudakozódást.
2. Nem lehet egy pont alatt összefoglalni, mert minden egyetemnèl különböző minden...
3. Baromi sok pénz kell (évi 60-70.000$). Kivéve, ha van sportösztöndíjad vagy szerzel más ösztöndíjakat (esetleg need-based financial aid-Yale)
4. Baromi jól megírt SAT-1,2/ACT, baromi jól megírt TOEFL/IELTS, jó tanulmányi jegyek, jó érettségi bizonyítvány (utóbbi kettő annyira nem fontos). Ezen kívül 2 recommendation letter neves tanároktól, neked is kell írnod egy levelet, hogy miért lennél alkalmas. + opcionálisan egy interjú.+extracirrucular activities
És még elég sok dolgot lehetne írni.
Én is nézegettem lehetőségeket, bár nem pont ezeket az egyetemeket. Nekem feltételként az is ott volt,hogy bizonyítanom kell,hogy van elegendő pénzem 1 éves kint létre(ezt az iskola határozta meg).
Továbbá úgymond kezest kellett volna keresnem, aki vállalja a felelősséget a tandíjam kifizetéséért.
Nekem az első évet mindenképp fizetnem kellett volna, mert csak utána kaptam volna ösztöndíjt.
+1 Ezekre az egyetemekre az amerikaiak legjobbjai mennek. Szerintem ha be akarsz kerülni, nagyon okosnak kell lenned. Akik odajárnak, azoknak nagy része már középiskolásként nagy eredményeket ért el. (publikált stb.)
Személyes vélemény(még ha le is pontoznak érte):Ha okos vagy és van anyagi háttered mindenképp próbáld meg. Sokkal többre mész vele,mint egy itthoni BME/ELTE/stb. "nagy" egyetemmel. Arról nem is beszélve,hogy az életed is jobb lesz. Nekem van kint néhány ismerősöm, aki meg tudta tenni,hogy bevállalja a tandíjat, mindenki azt mondta élete legjobb döntése volt.
Az első éves költségeket általában be kell mutatni, de ez nem egy lehetetlen dolgo (~10 millió forint körül van).
Amit te mondtál, hogy egy amerikai állampolgár kezeskedik, az csak akkor van, ha kölcsön akarsz felvenni international student-ként. Ilyenkor kell, hogy egy ún. co-signer igazolja, hogy ha te nem tudod, ő fizeti a költségeidet.
Semmi sem lehetetlen, marcsak azert sem, mert masok is megcsinaltak elotted. Most ne a gazdag amerikai allampolgikra gondolj, hanem hazankfiaira, peldaul Kerék-Bárczy Szabolcs
A wikipedia szerint a tanulmanyai:
"A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium angol tagozatos osztályában érettségizett. Felsőfokú tanulmányait Budapesten végezte; a Külkereskedelmi Főiskolán szerzett külkereskedelmi szaküzemgazdász diplomát, 1992-ben. 1994-ben ugyanitt kapta a Public Relations szaküzemgazdász minősítést is, majd 1995-1997 között a Harvard Egyetemen (John F. Kennedy School of Government) vette kézhez "public policy" mesterdiplomát." (egyebkent egy idoben a los angelesi fokonzul volt, igy volt szerencsem talalkozni vele - azota is az egyetlen Harvard-ot vegzett "ismerosom", de ha neki sikerult, akkor neked is sikerulthet ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!