Mennyire nehéz bekerülni a világ egyik elit egyetemére?
Figyelt kérdés
Itt gondolok ugye a Harvardra, Cambridge-re, Oxfordra, MIT-re, stb. Gondolom a pénz az egyik legfontosabb (és emellett nem árt egy "kis" ész sem), de ösztöndíjjal milyen "tulajdonságokkal", eredményekkel vesznek fel valakit (pl. innen Magyarországról)?
A kérdés nem rám vonatkozik, csak elgondolkoztam ezen, és kíváncsi vagyok a véleményetekre, tapasztalataitokra. Előre is köszi a válaszokat.
2014. márc. 30. 15:55
1/3 anonim válasza:
ha a pénz nem is probléma, akkor is nagyon nagyon nehéz lehet egy ilyen helyre bejutni, hisz világhírű és rengeteg ember jelentkezik oda
2/3 anonim válasza:
Ösztöndíjat csak akkor adnak külföldinek, ha világszinten az egyik legjobb. Fizetősre valamivel (nem sokkal) könnyebb bejutni, de a tandíjak nagyon magasak (több millió forint évente) és még meg is kell élni. Ez főleg Amerikára vonatkozik. Az alap, hogy az illető tökéletesen beszéljen és ismerje a szaknyelvet.
3/3 anonim válasza:
Nekem szerencsére sikerült a bejutás a világ egyik legjobb egyetemére.Amit mondhatok az az hogy nem a pénz a legfontosabb.sokkal inkább fontos a kreativitás,a tanulékonyság és a iskolai idöt meghalaladó tevékenységek.Általában a personal statement a legfontosabb eleme a felvételinek,ahol esszében kell kifejtened a világról alkotott véleményedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!