A világon hol vannak jó egyetemek, ahol van külön geológia szak, és erős?
Ha valaki kimondottan Pick szalamit keres, nem tudom miert kell virslireklamokkal bombazni. Kulfoldi egyetemre kerdezett ra, es nem arra, hogyan jon ra mindenki, hogy kulfoldon sincs kolbaszbol a kerites.
A kerdezonek: sajnos kulon earth sciencesre nem nagyon talaltam listat. Ez sokkal nagyobb teruletet fog at [link] amerikaira (bar a US News neha vicces dolgokat tud szulni) [link]
Altalanossagban megkockaztatom azon egyetemeknek erdemes jobban utannanezni, amik realiakbol eleve erosek - a fenti ket lista is erre bizonyitek.
Azt kérdezte, hogy a világon hol vannak, tudtommal Mo is része a világnak. Az mellékel, hogy a témakört nem figyeltem.
Azért kérdeztem rá, mert sok tini azt hiszi külföldön minden jobb. Én az ELTE-n végeztem geológus szakon, egyből lett munkám (jól fizető) egy olajipari cégnél és 1 év után kaptam külföldről állásajánlatot, amivel éltem is. Dolgoztam kint 5 évig, de most megint itthon vagyok. Ne higgyük már, hogy csak külföldön jó minden, a hazai egyetemek is sikeresek.
De ha ennyire érdekelnek a külföldi képzések, akkor tessék, itt van a földtudományi képzések 2011-es rangsora:
(mellesleg a 6. oldalon megtalálod ez ELTE-t, nézd meg milyen egyetemek jönnek utána, és utána gondold át az egészet)
Azert kulfoldon,mert nem szeretnek meg ot evet Magyarorszagon maradni. Es nem csak a gazdasag miatt,hanyok az egesz magyar mentalitastol. (tisztelet a kivetelnek)
A válaszokat köszönöm.
Én Miskolcon végeztem és nekem is egyből lett melóm. Magyar cégnél dolgozok, de külföldön, tehát ergó nem hagytam el az országot, de mégis! :D
Menj a ruszkikhoz. Moszkvai Geológiai Egyetem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!