ELTE TTK Geológiai és Környezetfizikai Központ?
Figyelt kérdés
Tapasztalatok? Állami ösztöndíjra és kollégiumra van lehetőség? Mindennemű tapasztalat érdekelne!2012. nov. 19. 20:49
1/7 A kérdező kommentje:
És a legfontosabbat elfelejtettem. Felvételi eljárással é követelményrendszerrel kapcsolatos bárminemű tapasztalat?
2012. nov. 19. 20:51
2/7 anonim válasza:
De mit akarsz a Geológiai és Környezetfizikai Központtól? Az nem egy képzés, hanem egy Intézet az egyetemen belül.
Kollégiumra ugyanolyan lehetőséged van, mint minden más ELTÉ-re járó hallgatónak.
3/7 anonim válasza:
Itt mit szeretnél? Ha geológus akarsz lenni akkor vagy földtudományi vagy környezettan (de inkább előbbi) szakra kell jelentkezned, de nem itt, hanem az egyetemen.
Kollégium meg ösztöndíj van, mint kb minden felsőoktatási intézményben.
4/7 A kérdező kommentje:
úgy értem ott akarok majd tanulni, egyébként igen, geológus szeretnék lenni, imádom a földrajot. azt honnan lehet tudni, hogy hány államilag finanszírozott hely van valahol? mert például bölcsészkaron csak pár darab, ttk általában több, de ezt honnan lehet tudni?
2012. nov. 20. 19:00
5/7 A kérdező kommentje:
és ami a leginkább érdekelne, h milyen érettségi szükséges hozzá. matekból nyilván lesz, akkor gondolom a földrajz is kell még. mivel olyan a beállítottságom, ezért menne a fizika kémia, de nem tudom kötelező-e valamelyik ahhoz, h jelentkezzek.
2012. nov. 20. 19:11
6/7 anonim válasza:
ELTE-TTK földtudományi szakra olyan 150-160 embert vesznek fel évente.
Az idei ponthatár 360 pont volt.
2 érettségi szükséges ezeke közül: matematika, földrajz, biológia, fizika, kémia és informatika.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2012. nov. 21. 17:38
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!