Érdemes-e külföldön tanulnom mondjuk 1 évet?
Itthon is tesznek le 16-17 évesek felsőfokú nyelvvizsgákat és nem azért, mert valakijük is angol. Veszik a fáradtságot, eljárnak tanárhoz, gyakorolnak, lesik a fejlődés lehetőségeit. Meg is lesz az eredmény.
Bioszból mindenképp emeltezned kell, és kémiából/fizikából sem árt. Így meg is vannak a pluszpontok, tehát a nyelvvizsga nem számít.. Erről ennyit.
Ha nagyon akarod az orvosit, nem lehetetlen. Tanulj keményen, biológiát és kémiát is, gyakorold az előző évek érettségijeit, olvass utána mindennek, ami nem tiszta.
Nem kell azért külföldre menni tanulni, 1 év annyira nem is sok, később is lesz még lehetőséged.
Szia!
Ha Mo-n szeretnel orvosira jarni akkor ajanlom, hogy ott is erettsegizzel. En kulfoldon erettsegiztem (Uj Zelandon) immar 6 eve es nagyon megszivtam a BCE-el mivel nem fogadtak el a papirjaimat mivel ott teljesen mas az osztalyozasi rendszer (pl 66% folott A, stb). Ebbol kifolyolag Hollandiaba es Angliaba jartam/jarok egyetemre. NEm mondom, hogy banom csak figyelmeztetlek, hogy ezt be lehet nagyon nezni, mivel 6 eve meg az embereknek fogalmuk se volt rola, hogy a kulfoldi oktatas hogyan mukodik (meg az oktatasi miniszteriumba se tudtak segiteni, a hivatalos fordito iroda teljesen felre forditotta az erettsegimet, az egyetemi papirjaimat is rendszeresen felre forditjak, stb).
Ha csak egy evre szeretnel elmenni akkor vagy halasszal, vagy menj 11.-ben, vagy menj Erasmusozni, vagy csinald a Mesterkepzest kulfoldon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!