Franciaorszag-collége?

Figyelt kérdés
Szeretnek jovore kimenni Fr. ba de csak A2-B1 es szinten beszelek franciaul. Szerintetek menne? Hogyan tudnek kijutni?

2014. ápr. 11. 16:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem értem a kérdésedet.

Hogy jön ide a collège? Hány éves vagy? A francia "collège"-be 11-15 éves gyerekek járnak, az "elemi" (CP, CE1, CE2, CM1,CM2) után, és a "licée" (gimnázium) előtt.

Te mire gondoltál, és kivel akarsz kijönni?

2014. ápr. 12. 10:47
 2/3 A kérdező kommentje:
Bocsánat, elírtam, én a lycée-re gondoltam.
2014. ápr. 12. 11:48
 3/3 anonim ***** válasza:

Ahogy már másoknak is javasoltam, próbálj meg először nyáron az Alliance Française-be beiratkozni Párizsban, ott először felmérik a tudásodat, és annak megfelelő csoportba osztanak be. Pár hónap alatt lejuthatsz náluk odáig, hogy egy francia lycée-be is beiratkozhass.

Az eredmény természetesen nem garantált, de mindez attól is függ, hogy milyen ágazaton szeretnél továbbtanulni.

Helyedben én szépen leérettségiznék otthon, és utána jönnék ki - az Erasmus vagy egyéb szervezeten keresztül - francia egyetemre.

A francia lycée három évig tart, ( seconde, première et terminale), nagy fába vágod a fejszédet, ha franciául akarsz érettségizni...

2014. ápr. 12. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!